Wales, pola velški

Wales, pola velški - Williams, John | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Williams, John
DIMENZIJA
8,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Wales, pola velški.pdf
ISBN
5080462967755

OPIS

Dvanaest autora u antologiji Wales, pola velški u potpunosti je velško/poluvelški izbor. Ostaje neodgovorenim – ima li i nečega izvan zemljopisa što ih ujedinjuje? Postoji li zajednički teren koji možemo pokazati i reći da u književnosti barem to znači biti danas Velšaninom? Sad, i da i ne, što nije nikakvo iznenađenje, u ovim pričama svakako postoje zajedničke teme. Naravno – izmještenost, iskorijenjenost, pripadnost, nepripadnost, skrivena povijest, odrastanje, krumpirići i ocat – jesu teme koje živimo svi po cijelom zapadnom svijetu, ne samo u Walesu. Ali one su, mislim, ovdje viđene iz posebnog kuta, smještene u naročita mjesta i prelamaju se kroz naročitu povijest i time zadobivaju naročito gledište, ono koje je tek malčice, ako pogledate zemljovid Britanije, lijevo od sredine. Jesu li ove priče iz Walesa iz našeg svijeta? Sad, pola i pola, rekao bih. Iz Walesa, napola velške.

Wales nije politički neovisan od 1282. godine.To je keltska regija u kojoj se govori i velškim jezikom iako su keltski elementi u Engleskoj i Škotskoj gotovo ... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Wales, pola velški autora Williams, John.

Rezultati pretrage. Prikaži sve Velšani (engleski the Welsh, velški Cymry, od britskoga combrogos: zemljak, množina combrogi), narod keltskog podrijetla, stanovnici Walesa; oko 3 milijuna pripadnika.Starosjedioci britanskog otočja, potomci su britskih i goidelskih Kelta koji su se u VI.

POVEZANE KNJIGE