Noćni prolaz

Noćni prolaz - Parker, Robert B. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Parker, Robert B.
DIMENZIJA
10,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćni prolaz.pdf
ISBN
2397449897047

OPIS

Glavni romaneskni junak ”Noćnog prolaza” autora Roberta Parkera, (koji je danas već klasik ovog žanra!) policajac Jesse Stone, klasični je detektiv – bivši losanđelski policajac s Odjela za umorstva koji iza sebe ima skršeni brak i dug staž u pijanstvu.Za njega je spasonosno rješenje odlazak u malo provincijsko mjesto u Massachusettsu, no tamo ga ne očekuje policijska rutina nego pravi problemi, koji izviru iz krajnjeg stupnja korupcije i moralne degradacije. Slično kao i u uspješnici Elmora Leonarda ”Tishomingo blues”, i u ”Noćnom prolazu” bijela moćna manjina želi stvari preuzeti u svoje ruke ismijavajući pravni sustav. Ne napuštajući okvire žanra kriminalističkog romana, Robert Parker upozorava da je opasnost od fašizacije društva itekakako realna, i da se uvijek rađa u krilu svakodnevnog života. Uza sve to, ”Noćni prolaz” je pravi primjer stare škole tvrdog kuhanog krimića, premda u ovom slučaju autor bazični žanr rado oplemenjuje elementima drugih književnih žanrova (u ovim slučaju romana ceste!). Također, lik Jesseja Stonea je napisan u svjetloj tradiciji Phillipa Marlowea, što nije slučajno: prisjetimo se da je posljednji roman Raymonda Chandlera završio baš Robert Parker. Dojmljiv i čitljiv, iznimno jak u dijalozima, a opet duboko uronjen u stvarnosti američkog društva, ”Noćni prolaz” je jedan od onih romana koje je teško ne pročitati u dahu!

Klijentima je dostupan 7 dana u tjednu, 24 sata dnevno. Prolaz Kada se na planinskom prijevoju Alpa, na austrijsko-njemačkoj granici, pronađe tijelo žene ubijene na specifičan način, dvoje detektiva iz obiju zemalja poslano je da zajednički istraži slučaj. Džesi Stoun: Noćni prolaz otkriva kako je Stoun postao šef policije Peredajza, Masačusets, nakon što je otpušten iz policije Los Anđelesa. Stouna je kao ne baš podobnog kandiidata odabrao gradski odbor Peredajza u nadi da se neće uplitati suviše... Noćni glazbeni program - program je u kojem glazbeni urednici pomno biraju hrvatsku glazbu različitih žanrova čiji je zajednički nazivnik NOĆ.

Five tracks were written by Ninković, and four by Janković. Krimić Meki uvez 240 stranica. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Klasičan vestern o čoveku koji je ostao bez posla zato što je bratu kriminalcu pomogao u begu, a posle pet godina, kad napokon bude dobio posao, moraće da se sa bratom konačno obračuna digitalni film "Noćni prolaz", napravljen kao hommage klasičnom romanu Kenjija Miyazawe, Milky Way Railroad.

POVEZANE KNJIGE