Stotinu braće

Stotinu braće - Antrim, Donald | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Antrim, Donald
DIMENZIJA
12,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Stotinu braće.pdf
ISBN
9766489784840

OPIS

Drugi roman Donalda Antrima Stotinu braće luda je alegorijska obiteljska pripovijest o njezinoj histeriji i slavi. I nedvojbeno apsurdna i duhovita: stotinu braće, čiji se raspon godina kreće od srednjih dvadesetih do najstarijeg Hirama, kojemu su devedeset tri godine, okupljaju se u oronuloj obiteljskoj knjižnici na zajedničkoj večeri. Doug, pripovjedač, opsesivni je genealog amater zaokupljen istraživanjem obiteljskog stabla od samih njezinih početaka koji vrlo vjerojatno vode do jednog pomahnitalog vladara. Radnja se odvija od sumraka do zore, od koktela do ragbi utakmice nakon večere. Tijekom noći, kako braća podliježu gotovo fatalnim povredama koje zadobiju u kućnim nezgodama, događaji postaju sve kaotičniji, uvrede pršte na sve strane, a atmosfera u knjižnici tone sve dublje i dublje u očaj. Većina braće – kojoj su preci usadili želju za ritualnim žrtvovanjem – na kraju romana baca se u lov na Douga. Jedan američki književni kritičar je roman Stotinu braće Donalda Antrima opisao kao križanac braće Marxa i Harolda Pintera. Stotinu braće urnebesna je metafora obiteljskih iskušenja, napisana pod očiglednim utjecajem Thomasa Pynchona, samo drastično duhovitija!

Gotovo da i nema župe, pogotovo ne kraja, u kojemu škrta hercegovačka zemlja nije natopljena nevinom krvlju naših mučenika - fratara ... pet stotina prijevod u rječniku hrvatski - katalonski u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta pratite iz sata u sat na news portalu Dnevnik.hr.

Bogatom ponudom restoran Grand tradicionalno pruža odličnu i kvalitetnu uslugu svim gurmanima u ugodnoj atmosferi. Tim ciljem se uspješno vodimo već 17 godina. Nakon privatne projekcije 22.

POVEZANE KNJIGE