Patrijarhova jesen

Patrijarhova jesen - Marquez, Gabriel Garcia | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
4,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Patrijarhova jesen.pdf
ISBN
3626126899812

OPIS

“Patrijarhova jesen” još uvijek slovi kao najambiciozniji autorov projekt. Zamišljajući roman o karipskom diktatoru na tragu visokog modernizma, ugledajući se ponajprije na ostavštinu Joycea i Becketta, Márquez je iz naizgled atipične biografije jednog latinskoameričkog diktatora stvorio labirint fluidne proze u kojoj se na čudnovat način isprepleću nasilje i korupcija, vjera, okrutnost i ljubav. Remek djelo nezaboravnog stila, ova bajkovita priča o umirućem tiraninu, ili, kako je sam autor to jednom prilikom napisao, “poema o usamljenosti moćnika”, onaj je roman zbog kojeg je Gabriel García Márquez postao najhvaljeniji i najpopularniji predstavnik magijskog realizma.

Pisma / Studija o Jesenjinu / Bibliografija -Jesenjin 140 ... Patrijarhova jesen Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Ovo je priča o umirućem tiraninu ili kako je sam autor jednom prilikom napisao, poema o usamljenosti moćnika, u kojoj se na čudnovat način prepleću nasilje i korupcija, vjera, okrutnost i ljubav. Jesen patrijarha Nikola Samardžić 24/11/2009 Postmoderni svet se osloncem na lidere oslanja na arhetipove koji bi trebalo da su napušteni u predpolitičkom vremenu. Iako su romani Sto godina samoće i Ljubav udoba kolere još i dan danas najpopularnija djela kolumbijčije Marqueza, njegov roman iz 1975. godine, Patrijarhova jesen (El otono lel patriarca) još uvijek slovi kao najambiciozniji autorov projekt.

POVEZANE KNJIGE