Sakupljač autograma

Sakupljač autograma - Smith, Zadie | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Smith, Zadie
DIMENZIJA
3,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Sakupljač autograma.pdf
ISBN
7564046473284

OPIS

Iako se i u svom drugom romanu poigrava varijacijama motiva prepoznatljivih iz njenog prvijenca – glavni romaneskni junak Alex-Li Tandem u istoj je koži i Kinez i židov – u romanu Sakupljač autograma Zadie Smith je ispričala priču o nečem sasvim drugom: o slavi, i to onoj pravoj holivudskoj slavi! Taj svima poznati fenomen ispričan je iz kuta fana, sakupljača autograma, što u interpretaciji Zadie Smith postaje mnogo više od bizarnog hobija. Danas veliko ime otočke književnosti, Zadie Smith (1975.) još je jednom napisala veliku i važnu knjigu u kojoj se govori o likovima na koje se literatura uglavnom do sada nije previše osvrtala. Sakupljač autograma je po svemu dostojan nasljednik Bijelih zubiju (2000.), prvog autoričinog romana, jednog od najboljih i najnagrađivanijih otočkih romana u posljednjih nekoliko godina.

Posle velikog uspeha njenog debitantskog romana Beli zubi Zejdi Smit je ponovo citaocima ponudila pravo zadovoljstvo od prve do poslednje korice. Sakupljac autograma je zabavan osvrt na isprazni modernizam - na slavne licnosti, bioskope i ružno likovanje simbola nad iskustvom. SAKUPLJAČ AUTOGRAMA - zadie smith (100035930) - prijava na Moj račun registracija / kreiraj novi račun dodaj u favorite pošalji prijatelju Pomoć Iako se i u svom drugom romanu poigrava varijacijama motiva prepoznatljivih iz njenog prvijenca - glavni romaneskni junak Alex-Li Tandem u istoj je koži i Kinez i židov - u romanu "Sakupljač autograma" Zadie Smith je ispričala priču o nečem sasvim drugom: o slavi, i to onoj pravoj holivudskoj slavi! Sakupljač autograma je veoma zabavan, suštinski osvrt na isprazni modernizam - na slavne ličnosti, bioskope i ružno likovanje simbola nad iskustvom. Sakupljač autograma je veoma zabavan, suštinski osvrt na isprazni modernizam - na slavne ličnosti, bioskope i ružno likovanje simbola nad iskustvom.

Zadie Smith je rođena u sjeverozapadnom Londonu 1975. Autorica je romana Bijeli zubi, Sakupljač autograma i O ljepoti.Dobitnica je nagrada Orange Prize for Fiction i Anisfield-Wolf Book Award, a magazin Time je njen roman Bijeli zubi uvrstio na listu 100 najboljih romana na engleskom jeziku u periodu od 1923.

POVEZANE KNJIGE