Dvanaest hodočasnika

Dvanaest hodočasnika - Marquez, Gabriel Garcia | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
7,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvanaest hodočasnika.pdf
ISBN
4333297304843

OPIS

Za Gabriela Garcíju Márqueza, jednog od najpoznatijih latinoameričkih pisaca, dobitnika Nobelove nagrade 1982. godine, zna se da je iznimno vješt pisac, autor mnogih nezaboravnih knjiga koje su odavno postale dio zajedničkog, planetarnog čitateljskog iskustva. Mnogi tvrde da je najljepša Márquezova knjiga upravo zbirka pripovijedaka Dvanaest hodočasnika, jer je baš svaka od ovih priča, bez ikakvih pretjerivanja, pročišćena do granice savršenstva. Čitatelji u Hrvatskoj su prepoznali Dvanaest hodočasnika kao jednu od onih knjiga koje uvijek iznova plijene svojom jednostavnošću i pitkošću, pa je doživjela već nekoliko hrvatskih izdanja. Ovog puta, Dvanaest hodočasnika izlazi u izdanju nakladničke kuće VBZ, i to u novom i maestralnom prijevodu Nine Lanović.

"Dvanaest hodočasnika" veoma je pitka Marquezova knjiga prožeta životima ljudi i njihovim životnim situacijama, koje će u svakome pobuditi razmišljanje i možda se čak pronaći u nekoj od novela. I još jedna napomena - svima koji tvrde kako je kratka priča u odnosu na roman "niža vrsta", "Dvanaest hodočasnika" doći će kao šamar otriježnjenja. Gabriel García Márquez je nakon početne skepse, i jedne neprospavane noći, postao jedan od mojih najdražih pisaca. Dvanaest hodočasnika Tekstualna građa, tiskana .

godine, zna se da je iznimno vješt pisac, autor mnogih nezaboravnih knjiga koje su oda... Dvanaest hodočasnika je djelo autora Gabriel Garcia Márquez, nakladnika V. B.

POVEZANE KNJIGE