Milosnice

Milosnice - Andahazi, Federico | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andahazi, Federico
DIMENZIJA
12,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Milosnice.pdf
ISBN
2348469609614

OPIS

Polidori je ključni lik u romanu Milosnice. Zašto? Netko je odlučio povjeriti mu strašnu tajnu. Blizanke Colette i Babette Legrand poznate su diljem Europe. Skandalozne glumice pokazivale su odviše slobode koja nije bila uobičajena za to stidljivo doba. No, zapravo su skrivale više no što su pokazivale. Legenda govori kako je postojala i treća sestra Legrnd, Annete, koja se zbog mračnih razloga nije mogla pokazivati u javnosti. Tajna se otkriva u uzbudljivom romanu Federica Andahazia. Kao u svojem romanu Anatom, Andahazi i u Milosnicama otkriva neočekivana i uznemirujuća područja seksualnosti, te gradi zaplet suvremenog gotičkog romana oko nezaboravnih likova i situacija.

Osnovu ovog sistema nalazimo u Velesovoj knjizi, izuzetnom delu o čijoj se autentičnosti i dan-danas vode rasprave. Polidori je ključni lik u romanu Milosnice. Zašto? Netko je odlučio povjeriti mu strašnu tajnu.

No, zapravo su skrivale više no što su pokazivale. Na margini "Mare milosnice", a iz nekoga drugog ključa, Danilo Kiš je u "Enciklopediji mrtvih" napisao priču "Posmrtne počasti". "Mara milosnica" je pisana u autobiografskome emocionalnom ključu.

POVEZANE KNJIGE