Psihologija sporta -koncepti i primjene

Psihologija sporta -koncepti i primjene - Cox, Richard H. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cox, Richard H.
DIMENZIJA
12,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija sporta -koncepti i primjene.pdf
ISBN
5186657628240

OPIS

Posljednjih godina, u svrhu poboljšanja sportskih rezultata, vlada golemo zanimanje za psihologiju sporta u praksi. S porastom zanimanja za primijenjenu psihologiju sporta, od neizmjerne je važnosti da se učiteljima, trenerima i istraživačima temeljna znanja prikažu razumljivo.U ovom su tekstu razvijeni koncepti koji imaju uporište u istraživačkoj literaturi i s primjerima o tome kako ti koncepti mogu biti primijenjeni u okviru sporta i tjelovježbe. Za dobrobit studenata, nastavnika i trenera u tekst je uključen i znatan broj pedagoških elemenata. Najznačajnije je to da je svako poglavlje prožeto brojnim primjerima koji su povezani sa sportom. U svakom poglavlju, nakon glavnih tema i naslova umetnut je okvir “Koncept i primjena”. Ti su koncepti izvedeni iz odgovarajuće znanstvene literature i nakon njih slijede predložene primjene za trenere ili nastavnike. Drugi važan pedagoški element uključen u svako poglavlje jesu ključne riječi, sažeci poglavlja, pitanja, rječnik i preporuke za daljnje čitanje. Ključne riječi, koje se pojavljuju na početku svakog poglavlja, usmjeruju pažnju studenta na važne termine i koncepte.Iz sadržajaUvod u psihologiju sporta, sportaš i ličnost, pažnja u sportu, anksioznost i razina aktivacije u sportu, strategije prilagođavanja u stanju povišene pobuđenosti, kognitivno-bihevioralne intervencije u sportu, uzročne atribucije u sportu, motivacija i samopouzdanje u sportu, socijalna psihologija sporta, psihobiologija sporta i vježbanja.

Bezjak i Cecič Erpič bave se dobnim i spolnim razlikama subjektivnih i objektivnih mjera tjelesnog samopoimanja. Psihologija sporta i vjebanja primijenjena je znanstvena disciplina u okviru psihologije. Obuhvaa znanstveno prouavanje psiholokih faktora koji su povezani s sportskom izvedbom i djelovanjem u okviru sporta, vjebanja te ostalih podruja tjelesne aktivnosti. Psihologija sporta.

Psihologija sportskog treninga (José María Buceta) Ova knjiga je jedna od najboljih za upoznavanje sa sportskom psihologijom. José Maria Buceta autor je nekoliko redakcijskih radova i voditelj magistra psihologije fizičke aktivnosti i sporta UNED-a.

POVEZANE KNJIGE