Psihologija sporta -koncepti i primjene

Psihologija sporta -koncepti i primjene - Cox, Richard H. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cox, Richard H.
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija sporta -koncepti i primjene.pdf
ISBN
8600423886935

OPIS

Posljednjih godina, u svrhu poboljšanja sportskih rezultata, vlada golemo zanimanje za psihologiju sporta u praksi. S porastom zanimanja za primijenjenu psihologiju sporta, od neizmjerne je važnosti da se učiteljima, trenerima i istraživačima temeljna znanja prikažu razumljivo.U ovom su tekstu razvijeni koncepti koji imaju uporište u istraživačkoj literaturi i s primjerima o tome kako ti koncepti mogu biti primijenjeni u okviru sporta i tjelovježbe. Za dobrobit studenata, nastavnika i trenera u tekst je uključen i znatan broj pedagoških elemenata. Najznačajnije je to da je svako poglavlje prožeto brojnim primjerima koji su povezani sa sportom. U svakom poglavlju, nakon glavnih tema i naslova umetnut je okvir “Koncept i primjena”. Ti su koncepti izvedeni iz odgovarajuće znanstvene literature i nakon njih slijede predložene primjene za trenere ili nastavnike. Drugi važan pedagoški element uključen u svako poglavlje jesu ključne riječi, sažeci poglavlja, pitanja, rječnik i preporuke za daljnje čitanje. Ključne riječi, koje se pojavljuju na početku svakog poglavlja, usmjeruju pažnju studenta na važne termine i koncepte.Iz sadržajaUvod u psihologiju sporta, sportaš i ličnost, pažnja u sportu, anksioznost i razina aktivacije u sportu, strategije prilagođavanja u stanju povišene pobuđenosti, kognitivno-bihevioralne intervencije u sportu, uzročne atribucije u sportu, motivacija i samopouzdanje u sportu, socijalna psihologija sporta, psihobiologija sporta i vježbanja.

Obuhvaća znanstveno proučavanje psiholoških faktora koji su povezani s sportskom izvedbom i djelovanjem u okviru sporta, vježbanja te ostalih područja tjelesne aktivnosti. Definicija i predmet psihologije sporta.Specifični problemi psihologije sporta.Principi primjene psihologijskih znanja u sportu. 2.nastavna jedinica Komponente uspješnosti u sportskoj aktivnosti („jednadžba specifikacije sporta").

Sadržaj predmeta Psihologija je zanimljiva znanost u okviru koje se izučavaju temeljne grane psihologije i razvijaju primijenjene grane. Velikom broju ljudi psihologija je zanimljiva, mnogima mistična znanstvena disciplina koja izaziva znatiželju, zanimanje, strahopoštovanje, a ponekad se potpuno pojednostavljuje ili pak uopće ne razumije njezina bit. Psihologija sporta je grana primijenjene psihologije.

POVEZANE KNJIGE