Dijete i igra

Dijete i igra - Duran, Mirjana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duran, Mirjana
DIMENZIJA
9,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete i igra.pdf
ISBN
6999152843702

OPIS

Jedinstvena monografija o svim aspektima dječje igre. Neosporna vrijednost ovog rukopisa kao znanstvenog djela proizlazi iz teorijski utemeljenih postavki o igri i dobro zamišljenih i provedenih empirijskih provjera pretpostavki i pitanja koje autorica postavlja. Sustavno je prikazan opsežan i vrijedan istraživački rad o igri kao semantičkoj tvorevini dječje supkulture. Izvrsno je objašnjena uloga igre u humanoj ontogenezi i razvoju kognitivnih funkcija. Sadržaj teksta, njegova struktura te eksplicitne i implicitne poruke koje nosi, čine ga jedinstvenim u nas za područje razvojne psihologije. Korist od njega mogu imati svi studenti i stručnjaci zainteresirani za istraživanja i spoznaje o dječjem kognitivnom i socijalnom razvoju. Posebno se to odnosi na one kojima izložene spoznaje trebaju poslužiti u praksi. To su stručnjaci raznih profila koji se bave djecom i/ili rade u školskim i predškolskim ustanovama. Iz sadržaja Igra; Igra u različitim kulturama; Struktura igre; Klasifikacija; Igra i spoznajni razvoj; Prilog: zbirka 212 dječjih igara.

Dijete od rođenja istražuje svijet i otkriva svoje mogućnosti. Igra je primarni način učenja o sebi, drugima i okolini; univerzalna je, svoj djeci poznata, instinktivna te bitan dio odrastanja i formiranja osobnosti.

Namijenjena je roditeljima, bakama, djedovima i svima koji se svakodnevno druže s djecom, ali i studentima, stručnjacima praktičarima koji se u svom radu susreću s djecom Dječja igra i tjelesni razvoj. Zahvaljujući motoričkim igrama, igrama u prirodi te brojnim drugim igrama koje uključuju fizičku aktivnost, djeca razvijaju finu i grubu motoriku, postaju svjesna važnosti kretanja te razvijaju koordinaciju svojega tijela..

POVEZANE KNJIGE