Antika

Antika - Cambi, Neven | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cambi, Neven
DIMENZIJA
8,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Antika.pdf
ISBN
8371213619626

OPIS

Knjiga je kronološki drugi svezak (nakon “Prapovijesti”) u nizu sinteze povijesti umjetnosti u Hrvatskoj čije je objavljivanje rezultat suradnje Naklade Ljevak i Instituta za povijest umjetnosti.Nenad Cambi ugledni je hrvatski arheolog s međunarodnom reputacijom i ova njegova knjiga prvi je cjelovit prikaz antičkog umjetničkog stvaranja na tlu Hrvatske. Autor sustavno, sigurnom rukom, piše o tragovima i utjecajima grčke, rimske te kasnoantičke i starokršćanske civilizacije u nas i realno smješta vrijednosti hrvatske antičke baštine u svjetski kontekst. Bogato ilustrirano izdanje “Antike” (250 c/b duplex fotografija i crteža, te 240 kolora) podijeljeno je na četiri dijela: Grčka civilizacija, Rimska civilizacija, Kasnoantička i kršćanska civilizacija i Kraj antike …te upotpunjeno kronološkom tablicom najvažnijih događaja, opsežnom bibliografijom, glosarijem, kazalom pojmova i stvari, kazalom osobnih imena, naroda, plemena i zemljopisnog nazivlja i sažetkom na engleskom jeziku.

Potječe iz Isse (Visa) najstarije grčke kolonije na istočnom Jadranu, a primjer je visoke kvalitete helenističke umjetnosti i jedan od malobrojnih originala grčkih radova iz tog doba. Grčka kolonizacija Jadrana (4.

godine čija je osnovna delatnost bila pružanje usluga fotokopiranja i štampanja.Tokom godina fotokopirnica Antika se širila na teritoriji Beograda i samim tim postala vodeći brend u svom poslu zahvaljujući profesionalnosti u pružanju kvaliteta i brzini usluge.. Pružamo širok spektar usluga crno - belog i kolor štampanja i kopiranja na ... Kreikkalainen ruoka on monipuolista ja sisältää niin kalaa, lihaa kuin kasviksiakin.

POVEZANE KNJIGE