Otkriće u izgubljenom vremenu

Otkriće u izgubljenom vremenu - Supek, Ivan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Supek, Ivan
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Otkriće u izgubljenom vremenu.pdf
ISBN
8943238457407

OPIS

Autobiografski roman čiju fabularnu okosnicu predstavlja autorovo pripovijedanje o njegovu sudjelovanju na Kongresu hrvatskih kulturnih radnika u Topuskom 1944. godine. On također opisuje svoj boravak među partizanima, kao i različite ideološke struje koje su se već tada mogle uočiti među intelektualcima lijeve orijentacije, njihovu suprotstavljenost, pa i sukobljenost. Jedan od središnjih likova mlada je djevojka nadimkom Bijela, zanesena revolucionarka, prisavska seljanka, koja u autoru pobuđuje ljubav, ali ga navodi i na razmišljanje o odnosu između njezine čiste i fanatične odanosti revolucionarnim idealima, i kolebljivosti svojstvene intelektualcu poput njega, Heisenbergovu učeniku, koji se znanstveno usavršavao na vrhunskim europskim sveučilištima. Događaji vezani uz Bijelu, koja se može interpretirati i kao metonimija Revolucije, kao i njezino sazrijevanje, mijenjanje i gubljenje čistoće kroz sudjelovanje u partizanima, te autorovi razgovori s njom, predstavljaju jedan od središnjih poticaja za preispitivanje moralne uloge i odgovornosti intelektualca, kako u osobnom životu, tako i na općem planu.

Način slanja: -Poštom-Kurirskom službom-Lično preuzimanje; Način plaćanja: -Slanje po uplati-Pouzećem-Pilikom ličnog preuzimanja ... otkriĆe u izgubljenom vremenu. povijest.

Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Izvoz u RIS ... Otkriće u izgubljenom vremenu: Roman, Internacionalna liga humanista - Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Sarajevo, 2000. Otkriće u izgubljenom vremenu, Školska knjiga, Zagreb, 2002. otkriĆe u izgubljenom vremenu 50.00 kn.

POVEZANE KNJIGE