Pustolovine Toma Sawyera

Pustolovine Toma Sawyera - Twain, Mark | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
9,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Toma Sawyera.pdf
ISBN
7145035579392

OPIS

Roman Marka Twaina “Pustolovine Toma Sawyera” prvi je pravi realistički dječji roman ne samo u američkoj nego i u svjetskoj dječjoj književnosti. Svoju veliku popularnost u različitim zemljama svijeta zahvaljuje činjenici da se u djelu prvi put javljaju istinski živi i stvarni dječaci koji se raduju i žaloste kao sva djeca svijeta nekoć i danas, koji su spremni na različite podvale i “vragolije”, koji upravo čeznu za uzbudljivim doživljajima, vole slobodu iznad svega i teško im pada dobronamjerno pokroviteljstvo odraslih. Oni nisu nikakvi svijetli uzori, dobra, pobožna i poslušna djeca. Vole pušiti, čak i psovati, katkada i lagati, ali imaju u sebi onu istinsku, nedužnu i divnu dječju dobrotu srca, suosjećanje s onima koji stradavaju i nalaze se u nevolji, pa makar to i ne bili kreposni ljudi. Ne može im se zanijekati plemenitost, osjećajnost i dobronamjernost…

Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovaj film sviđaju se i ovi filmovi Pustolovine Toma Sawyera pisac Mark Twain. Vrsta djela: roman.

Umesto škole i crkve više ga je privlačila reka i želja za avanturama. Njegov vedri duh i želja za igrama i nestašlucima, izdvajali su ga ispred sve ... Kao njegovo najpoznatije i najbolje djelo navodi se pustolovni roman Doživljaji Toma Sawyera koji je nezaobilazan za američku književnost, a uz njega napisao je i roman Doživljaji Huckleberryja Finna, Kraljević i prosjak, Novinarstvo u Tennesseeju i druge priče i mnoga druga djela. Mark Twain - Pustolovine Toma Sawyera Radnja romana zbiva se sredinom 19.

POVEZANE KNJIGE