Kome zvono zvoni

Kome zvono zvoni - Hemingway, Ernest | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemingway, Ernest
DIMENZIJA
3,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Kome zvono zvoni.pdf
ISBN
6282578679215

OPIS

Visoko u borovim šumama španjolske Sierre, gerilska družina sprema se dići u zrak most od vitalne važnosti. Robert Jordan, mladi američki dobrovoljac, poslan je da izvrši zadatak miniranja. Tamo, u tim planinama, on upoznaje opasne, burne odnose koji vladaju među ratnim drugovima. A tamo susreće i Mariju, mladu ženu što je pobjegla pred Francovim pučistima. Kome zvono zvoni Hemingwayev je najbolji roman, strašću prožeto prisjećanje na ponos i tragediju građanskog rata koji je rascjepio Španjolsku.

JOHN DONNE . PRVO POGLAVLJE Ležao je ispružen na smeđem šumskom tlu, pokrivenom borovim iglicama, s bradom na prekrštenim rukama, a visoko nad njim šumio je vjetar u vrhovima borja.

Glavni protagonist romana je mladi američki dobrovoljac Internacionalne brigade, Robert Jordan. Kome zvono zvoni? Petak, 13 Studeni 2020 07:57 administrator 27.5.2016. godine u organizaciji Grada Gospića i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održao se znanstveno-stručni skup pod nazivom "ANNALES PILAR 2016: Koga (p)održava održivi razvoj?" KOME ZVONO ZVONI.

POVEZANE KNJIGE