Flaubertova papiga

Flaubertova papiga - Barnes, Julian | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barnes, Julian
DIMENZIJA
7,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Flaubertova papiga.pdf
ISBN
5658984592895

OPIS

Flaubertova papiga je gusto natrpana soba detalja o jednom slavnom čovjeku: u njoj ćemo naučiti golemu vrijednost njegovog života, obitelji, ljubavnica, spoznajnih procesa, zdravlja i opsesije. Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. To je glas Geoffreyja Braithwaitea, umirovljenog doktora sa izjedajućom i iscrpljujućom potrebom da razumije samoubojstvo supruge i još mračnijim pritiskom da analizira proces ljudskog identiteta. Dok čitamo Flaubertovu papigu konstantno se pitamo kojem žanru pripada? Da li je to literarna biografija francuskog pisca 19. stoljeća Gustava Fauberta? Meditacija o upotrebi i zloupotrebi jezika? Priča o opsesiji i neiskrenosti? Triler pun krinki i tajanstvenih događaja? Na površini to je priča o engleskom doktoru i njegovoj potrazi za tajanstvenim detaljima iz Flaubertova života. No ono što počinje kao istraživanje Flaubertovog života i intelekta prerasta u istraživaje doktorove opsesije i potrebe da shvati razlog samoubojstva supruge i analizira svoj identitet.

(Ova rečenica je mogla glasiti i drugačije, primjerice - «Flaubertova papiga» britanskog autora Juliana Barnesa nije mi bila loše štivo, iako mi ovaj autor nije među omiljenima još otkad sam ... U večerašnjoj emisiji bavimo se djelom "Flaubertova papiga" suvremenoga engleskog pisca Juliana Barnesa. Julian Barnes i Gustave Flaubert supostoje na dva pola: Barnes zaigran, ludičan, s poimanjem kreativnosti kao igre; Gustave izmučen, mazohistički predan kultu forme; postmodernist i protomodernist; pisanje kao igra u jednog, odnosno pisanje koje daje privid da se odvijalo u igri, te ... Julian Barnes: Flaubertova papiga (KB8) Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Flaubertova papiga.

13. Podjeli ovo: Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru) Klikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru) Podijeli na LinkedInu(Otvara se u novom prozoru) Podijeli na Redditu (Otvara se u novom prozoru) „Flaubertova papiga" Juliana Barnesa kao nesigurna priča, usredotočit će se na analizu pripovjednih nesigurnosti u tom romanu.

POVEZANE KNJIGE