Grad i urbanizacija

Grad i urbanizacija - Vresk, Milan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vresk, Milan
DIMENZIJA
4,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Grad i urbanizacija.pdf
ISBN
5362053469306

OPIS

Hrvatska je sve do sredine 20. stoljeća bila agrarna zemlja. Nakon Drugog svjetskog rata samo je trećina njezina stanovništva živjela u gradovima. Intenzivnija urbanizacija uslijedila je pedesetih godina 20. stoljeća. Ona je pospješena industrijskim razvojem. Pojačani rast gradova i njihova važnost istaknuli su potrebu da se fenomenu grada i urbanizacije i u našoj zemlji posveti veća pozornost. U knjizi su logičkim slijedom razrađena temeljna znanja o razvoju gradova i urbanizaciji do kojih je autor došao iz svjetske literature te vlastitih istraživanja. Osnove urbane geografije; udžbenik, 5. dopunjeno izdanje aktualizirano novim spoznajama o razvoju urbanizacije u svijetu do kraja devedesetih godina.

Ona je pospješena industrijskim razvojem. Pojačani rast gradova i njihova važnost istaknuli su potrebu da se fenomenu grada i urbanizacije i u našoj zemlji posveti veća ... Urbanizacija (kojoj ime dolazi od urbus, latinske riječi urbus "grad") je naziv kojim se označava prirodni ili mehanički prirast stanovništva u gradskim područjima, širenje gradskih područja, odnosno transformacija pretežno seoskih karakteristika nekog područja u gradsko. Urbanizacija (lat.

Nivo urbanizacije nije svugdje isti: najmanji je u Aziji (37%), a najviši u Australiji (87%). Pod uticajem urbanizacije prije svega dolazi do gomilanja ... Gradske regije i urbanizacija Sinekizam je koncept u urbanizmu koji je skovao Edward Soja , a odnosi se na dinamičku formaciju polisa - unije nekoliko malih urbanih naselja pod upravom "glavnog" grada (ili tzv.

POVEZANE KNJIGE