Grad i urbanizacija

Grad i urbanizacija - Vresk, Milan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vresk, Milan
DIMENZIJA
10,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Grad i urbanizacija.pdf
ISBN
5376539577519

OPIS

Hrvatska je sve do sredine 20. stoljeća bila agrarna zemlja. Nakon Drugog svjetskog rata samo je trećina njezina stanovništva živjela u gradovima. Intenzivnija urbanizacija uslijedila je pedesetih godina 20. stoljeća. Ona je pospješena industrijskim razvojem. Pojačani rast gradova i njihova važnost istaknuli su potrebu da se fenomenu grada i urbanizacije i u našoj zemlji posveti veća pozornost. U knjizi su logičkim slijedom razrađena temeljna znanja o razvoju gradova i urbanizaciji do kojih je autor došao iz svjetske literature te vlastitih istraživanja. Osnove urbane geografije; udžbenik, 5. dopunjeno izdanje aktualizirano novim spoznajama o razvoju urbanizacije u svijetu do kraja devedesetih godina.

grada-države ili urbanog sustava). Što je to grad? Urbanizacija se odvija tako da se ljudi sele iz seoskih područja u manje i veće gradove u potrazi za poslom, boljim uslugama - primjerice obrazovnim i zdravstvenim - te višim životnim standardom. Milan Vresk: Grad i urbanizacija // Geoadria, 7 (2002), 2; 113-114 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo) CROSBI ID: 105038 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca Naslov urbanizacija (lat.), proces širenja gradova i grad. načina života.

Permalink: Područje istraživanja znanstvenog rada je grad Osijek i njegova urbanizacija i promet kroz 20. i 21.

POVEZANE KNJIGE