Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka

Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka - Rohde, Erwin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rohde, Erwin
DIMENZIJA
11,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka.pdf
ISBN
9778596708321

OPIS

Psihe:kult duša i vjera u besmrtnost u Grka Psihê: kult duša i vjera u besmrtnost u Grka jedan je od klasika kulturne i religijske povijesti. U njemu Erwin Rohde na temelju obimne građe i filološkom minucioznošću iznosi razvoj grčkih vjerovanja o duši i besmrtnosti od homerskoga doba do kasne antike, ukazujući na složenu dinamiku između lokalnih vjerovanja i općehelenskih književnih i religijskih institucija, između helenstva i stranih utjecaja, kao i na idiosinkratičnosti pojedinih kanonskih pisaca. Pritom Rohde uspijeva pokazati što čini specifičnost grčke kulture u tom pogledu, ne zapadajući u teleologiju povijesnoga napretka i anakronu kristijanizaciju grčkih nazora. Stoga je ova je knjiga iscrpnošću svoje građe i odmjerenošću istraživanja dan-danas vrijedan doprinos proučavanju grčke kulture. Erwin Rohde (1845 – 1898) utjecajni je njemački klasični filolog. Predavao je na sveučilištima u Tartuu, Jeni, Tübingenu i Heidelbergu. Uz Psihê, njegovo je najznačajnije djelo Grčki roman i njegove preteče.

godine, kada kao suizdavač ostavlja prve pisane tragove na domaćem tržištu i ubrzo postaje prepoznatljivo izdavačko ime za strane filozofske i subverzivne literature. Četiri godine kasnije prihvaća izazov samostalnog rad... Potom doživljava puno prihvačanje u grčkim religioznim kultovima.

Obrana. Oružane snage DOMOVINSKI rat i zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991.

POVEZANE KNJIGE