Filozofija humanog obrazovanja

Filozofija humanog obrazovanja - Nida-Rumelin, Julian | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nida-Rumelin, Julian
DIMENZIJA
4,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Filozofija humanog obrazovanja.pdf
ISBN
6851042766231

OPIS

Filozofija humanog obrazovanja Humano bi se obrazovanje trebalo usredotočiti na čovjeka kao cjelinu i poštovati ga u njegovim estetskim, emocionalnim, etičkim i kognitivnim dimenzijama. Ljudska praksa zahtijeva koherenciju kognitivnih, estetskih i etičkih iskustava i mišljenja. Najviši je cilj humanog obrazovanja pomoći razvoju te koherentnosti i tako omogućiti harmoniju unutarnjeg života te pridonijeti tomu da ljudi u različitim fazama svojeg života budu načistu sami sa sobom. U obrazovnim reformama ne može se prepoznati nikakva ideja razvoja čovjekove ličnosti, tvrdi ugledni njemački filozof Julijan Nida-Rümelin. Autor knjige eseja iznosi razočaravajuće rezultate reforme njemačkoga obrazovnog sustava i zauzima se za obnovu humanizma kao osnove svake obrazovne politike i prakse. O autoru: Julian Nida-Rümelin potječe iz minhenske umjetničke obitelji. Studirao je fiziku, matematiku, filozofiju i političke znanosti. Nakon habilitacije i boravka u SAD-u kao gostujući profesor, dobio je poziv na katedru Etika u znanostima na Sveučilištu u Tübingenu. Od 1993. do 2003. bio je pročelnik katedre za filozofiju na Sveučilištu u Göttingenu. Pet je godina radio u kulturnoj politici (1998. – 2002.), i to najprije kao izvjestitelj za kulturu u Münchenu, a onda kao ministar kulture u prvom kabinetu kancelara Schrödera. Godine 2004. prihvatio je poziv Instituta za političke znanosti Geschwister Scholl te od 2004. do 2007. bio direktor tog instituta. Filozofiji se posve vratio 2009. godine. Nida-Rümelin bio je predsjednik Njemačkoga filozofskog društva, član je Europske akademije znanosti i umjetnosti, a do 2012. bio je predsjedatelj kuratorija za Njemačku studijsku nagradu. Autor je i izdavač mnogobrojnih publikacija o filozofiji, ekonomiji i umjetnosti.

Kupi! Povijest filozofije - Razvoj mišljenja u ideji cjeline (trosveščano izdanje) Branko Bošnjak. 599,00 kn.

- Rat, država i demokracija' Mirjane Kasapović, a 'Filozofija humanog obrazovanja' uglednoga njemačkog filozofa Juliana Nide-Rümelina odličan je izbor za prosvjetne djelatnike i druge čitatelje zainteresirane za teme s područja obrazovanja. Rat, država i demokracija" Mirjane Kasapović, a "Filozofija humanog obrazovanja" Juliana Nide- Rümelina čitateljima zainteresiranim za teme s područja obrazovanja. Kad je riječ o starijim naslovima, cijena Leksikona svjetske književnosti snizit će se 70 posto, što znači da će stajati 179 umjesto dosadašnjih 597 kuna, dok će cijena ... Obrazovne znanosti (psihologija odgoja i obrazovanja, sociologija obrazovanja, politologija obrazovanja, ekonomika obrazovanja, antropologija obrazovanja, neuroznanost i rano učenje, pedagoške discipline) Rodni studiji; Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje) Projektni menadžment Pojam povijest filozofije, zbog dvoznačnosti pojma povijest (vidi o tome članak historija), ima dvostruko značenje.Označava povijesno zbivanje: razvoj filozofskih ideja kroz povijest, smjenjivanje filozofa, dominantnih filozofskih tema i škola; također označava istraživanje tih zbivanja u filozofiji ili znanosti (vidi članak historija)..

POVEZANE KNJIGE