Hrvatski bog Amor

Hrvatski bog Amor - Domović, Tomislav | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Domović, Tomislav
DIMENZIJA
12,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski bog Amor.pdf
ISBN
7308038242466

OPIS

Hrvatski bog Amor , zbirka Tomislava Domovića Hrvatski bog Amor neobična je u odnosu na pjesničku produkciju u Hrvatskoj. Možemo reći kako se radi o pjesmama koje će u tematsku, formalnu i emotivnu bonacu hrvatske poezije unijeti malo svježine. Glavno obilježje zbirke Hrvatski bog Amor jest nepretencioznost.Domoviću je jasno da se svijet nalazi u nama, a ono što je oko nas samo je manifestacija, odraz naše nutrine. Zato ove pjesme ne polemiziraju sa stvarnošću, nemaju ambiciju mijenjati svijet, odlikuje ih molitveni ton koji ovu knjigu gotovo da čini zbirkom psalama. Domović za apsolutom traga kroz jezik. Vjeruje da jedinstvu među ljudima a napose i onom kozmičkom možemo težiti s pomoću jezika.Domović je jeziku zahvalan jer mu pruža utočište, postaje njegov dom i utjeha. Otuda iskričava, radosna zahvalnost apsolutu koji ga ispunjava vjerom i nadom. Ove pjesme možete čitati i kao molitve Bogu čije je ime Ljubav. Ljubav je jedinstvo a ujedinjuje nas jezik u kojem je Tomislav Domović kod kuće.

Simbol mu je delfin. Luk mu je izrađen od šećerne trske, a struna od meda.

Sigurna kupovina i brza d... Tomislav Domović: "Hrvatski bog Amor" Vrlo jak naslov rukopisa poezije Tomislava Domovića "Hrvatski bog Amor", parafraza Hrvatskog boga Marsa, znak je povećane pjesničke ambicije afirmiranog i nagrađivanog hrvatskog pjesnika. Iako najbolji u ljubavnoj poeziji, on je prešavši na temu domovine i duhovnosti, i svojevrsnog križa koji se stalno spominje u pjesmama, ostao zapravo vjeran sebi ... bog prijevod u rječniku hrvatski - Latin u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE