Ruta Tannenbaum

Ruta Tannenbaum - Jergović,Miljenko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović,Miljenko
DIMENZIJA
8,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruta Tannenbaum.pdf
ISBN
8698151626738

OPIS

Obrazlažući kako se svi ljudski pokreti rađaju iz potrebe za napadom ili obranom, stari slikar u Andrićevoj prozi-eseju Razgovor s Gojom zgušnjava to svoje iskustvo u sentenciju: “Inače, oko lepote su uvek ili mrak ljudske sudbine ili sjaj ljudske krvi.” Književni postupak kojim je napisan roman Ruta Tannenbaum — ritam pripovijedanja, tonalitet i afektivna obojenost teksta, tip imaginacije, stilska žestina — ne pripada andrićevskoj poetici floberovskoga ideala distanciranosti i impersonalnosti. No glavna tema (blistavi glumački apogej i mračni kraj darovite židovske djevojčice u ljupkom paklu klajnbirgeraja glavnoga grada Endehazije), kao i ukupan materijalni svijet romana Ruta Tannenbaum takvi su da bi mu kao moto sasvim dobro i pogođeno pristajao Andrićev-Goyin iskaz o ljepoti i o mraku ljudske sudbine ili sjaju ljudske krvi kojim je okružena. Sav je taj svijet naime viđen u dramatskom registru u kojemu ljepota i osrednjost, zdravlje i bolest, zloća i dobrina, dobre zasluge i hudost sudbine, napokon talent i karakter nisu raspodijeljeni po dobrim željama (ni čitateljskim ni autorovim), nego je sve to spleteno u nerazdjeljivo ljudsko klupko u koje su podjednako zapleteni svi pojedinci, sve figure ove bezutješne povijesti, ovoga moćnog romana koji bolno i empatijski zasijeca u traumatske i tabuizirane slojeve naše povijesti.

Tytułowa Ruta Tannenbaum to piekielnie zdolna i zuchwała dziewczynka, która szybko staje się ulubienicą przedwojennej zagrzebskiej sceny teatralnej... Libro RUTA TANNENBAUM del Autor MILJENKO JERGOVIC por la Editorial EDICIONES SIRUELA | Compra en Línea RUTA TANNENBAUM en Gandhi - Envío Gratis a Partir de $100. Knjiga Ruta Tannenbaum je v vseh segmentih Jergovićeve literature, ki je tako enoglasno hvaljena, presežek. Miljenko Jergović se je rodil leta 1966 v Sarajevu. Uvez: meki.

svjetski rat i u vremenu holokausta. Wieści o tytułowej Rucie Tannenbaum, ulubienicy przedwojennej zagrzebskiej sceny teatralnej, docierają nawet do Hitlera. Jednak po ogłoszeniu w 1941 Niezależnego Państwa Chorwackiego Ruta... Miljenko Jergović.

POVEZANE KNJIGE