Svijet prije tebe

Svijet prije tebe - Pilić, Zoran | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilić, Zoran
DIMENZIJA
11,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet prije tebe.pdf
ISBN
1197157724548

OPIS

Svijet prije tebe Zorana Pilića roman je ceste, zbirka tužnih pustolovina i album veselih bjegova. To je i vozni red lutanja, i slijepa karta nadanja, i katalog anđela i vragova – jer Edi Nachbar upoznat će ih sve, postajući najživotnijim junakom jednoga od najživotnijih opusa naše suvremene književnosti. Za Edija, sedamdesete u malom slavonskom mjestu bile su najbolje i ujedno najgore vrijeme za odrastanje. Svijet se okretao u ritmu školskih godina i svjetskih nogometnih prvenstava, a kada ga je pogodio razorni komet devedesetih, Edi je bio ondje i gledao kao ispada iz osi. U godinama koje slijede nekadašnji pravovjerni pripadnik heavy metal-plemena okusit će ljubav i rat i, višestruko poražen, shvatiti da više nema plemena kojemu bi želio pripadati. Ostavivši svoj stari život iza sebe, ustrajno će i požrtvovno početi – nestajati. Iz stranice u stranicu, iz grada u grad i zemlje u zemlju, uz diskretnu pratnju Wendersovih anđela, Pilićev junak pred nama posrće, pada, ali se uvijek diže – a put ga iz europskog Maconda vodi u nepoznato, možda i do samoga kraja svijeta. U majstorskoj izvedbi Zorana Pilića, Edi Nachbar i njegovo četrdesetogodišnje putovanje u Svijetu prije tebe na trenutke podsjećaju na lutanja Travisa Hendersona, junaka kultnog filma Paris, Texas. No prije svega, oni su magična, moćna slika onoga što smo proživjeli ili još uvijek proživljavamo sami. “Vraćajući se, susrećem vlastite tragove u pijesku. Mali dokaz da postojim – ja sam neka vrsta anđeoskog bića, u isto vrijeme duboko u meni vrag se pravi da spava. Osvaja prostor. Vremena ima na bacanje i na kraju, kako to već ide, uvući će me u igru i slomiti mi krila. I tek kad se to odigra, kad mu đavo slomi krila, u čovjeku se javlja želja da poleti, da sagleda stvari iz te anđeoske perspektive. Želja se izobliči u žal, bijes, ljubomoru i to što više nećeš poletjeti, a htio bi, to te nekako najbolje definira kao ljudsko biće.”

Prizori iz njegova jugoistočnog kratera su fascinantni. Izbacivanje lave i pepela počelo je u ponedjeljak, a do prije nekoliko sati bila je zatvorena i obližnja zračna luka u Cataniji. Nakon romana Kraljevstvo snova, Whitney, ljubavi moja, Prije tebe, Jednom i zauvijek, Kao u raju, Nešto prekrasno, Sjećaš li se i Raj, Savršen je novi roman suvremene tematike Judith McNaught preveden na hrvatski jezik.

To je i vozni red lutanja, i slijepa karta nadanja, i katalog anđela i vragova - jer Edi Nachbar upoznat će ih sve, postajući najživotnijim junakom jednoga od najživotnijih opusa naše suvremene književnosti. Opis - SVIJET PRIJE TEBE. Svijet prije tebe Zorana Pilića roman je ceste, zbirka tužnih pustolovina i album veselih bjegova.

POVEZANE KNJIGE