Surova vremena

Surova vremena - Vargas Llosa, Mario | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vargas Llosa, Mario
DIMENZIJA
9,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Surova vremena.pdf
ISBN
6884970663240

OPIS

Surova vremena Gvatemala, 1954. godine. Uz potporu CIA-e kao produžene ruke SAD-a, Carlos Castillo Armas ruši vladu Jacoba Árbenza. Njegov državni udar počiva na laži koja će se pokazati ključnom za budućnost Latinske Amerike: vlada predsjednika Eisenhowera optužila je Árbenza za poticanje širenja sovjetskoga komunizma na američki kontinent. Surova vremena govore o međunarodnim urotama i sukobljenim interesima u doba hladnog rata, a njihovi su odjeci prisutni i dandanas. U priči koja zahvaća nekoliko zemalja, progonitelji postaju žrtve spletke kojoj su sami kumovali. Ovaj uzbudljivi roman, povezan s hvaljenim Jarčevim slavljem, isprepliće zbilju i dvije fikcije: fikciju pripovjedača koji nesputano oživljava likove i situacije te priču koju je isprela šačica moćnika manipulirajući poviješću cijeloga kontinenta u nastojanju da zagospodari njegovom ekonomijom i politikom.

Pokrećemo i postupke pred Ustavnim sudom, Savetom Evrope i njenim Evropskim sudom za ljudska prava. Dok se ... Surova vremena govore o međunarodnim urotama i sukobljenim interesima u doba hladnog rata, a njihovi su odjeci prisutni i dandanas.

KA POETICI NARODNOG PESNIŠTVA Svetozar ... Surova vremena na Kosovu i Metohiji B.Božović, M.Babić Institut za savremenu istoriju, Beograd, 1981g 623 strane tvrd povez 25 cm veoma solidno očuvano Nenad Antonijević Stradanje srpskog i crnogorskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji 1941. godine Sažetak Knjiga sadrži odabrane kolumnističke tekstove koji su u tjedniku Nacional izlazili u razdoblju od 2000.

POVEZANE KNJIGE