Dječak za zatvor

Dječak za zatvor - Ivanjek, Željko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivanjek, Željko
DIMENZIJA
4,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Dječak za zatvor.pdf
ISBN
4496474781890

OPIS

Dječak za zatvor “Dječak za zatvor” pripovijest je o jednom samotnom odrastanju na zagrebačkoj Trešnjevci. Dječak Žiža – rođen sredinom 1950-ih – dijete je rastavljenih roditelja i živi s ocem, bakom i djedom, a potom i s maćehom. On uporište prvo nalazi u novoj obitelji, potom u crkvi, kao ministrant, i naposljetku u književnosti i kazalištu, najprije kao član školske recitatorsko-literarne sekcije, a kasnije i u druženju s poznatim piscima Cesarićem i Lovrakom. „Nestvarni“ vršnjaci i susjedi, jednako kao i „stvarni“ pisci, obilježit će Žižino sazrijevanje, no odlučujući moment dogodit će se 1971., kad Žiža bude priveden na demonstracijama. “Dječak za zatvor”, ispovjedni roman Željka Ivanjeka (1954.), sastavljen je od piščevih sjećanja i fragmenata koje je doznao od svojih bližnjih ili ih naprosto zamislio. Otuda u romanu dvije inačice pripovjedačeva imena i dva pripovjedača, što potiče sumnju da su biografske ili izmišljene priče možda vjernije od autobiografske.

Ipak, baš kao što možete kupiti preparate koji usporavaju razvoj bolesti (ispadanje zuba), tako isto možete sebi napraviti prirodni lijek za paradentozu. Paradentoza je bakterijska infekcija koja se baš tako i liječi.

On uporište prvo nalazi u novoj obitelji, potom u crkvi, kao ministrant, i naposljetku u književnosti i kazalištu, najprije … Određen istražni zatvor za majku ubijenog dječaka Denisa Za ubojstvo trogodišnjega dječaka, čije je tijelo pronađeno u srijedu ujutro u plićaku u uvali Mandrač u Puli, sumnjiče se dječakova majka i jedna maloljetnica kojoj je također određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana ... Ključne riječi dječak Pula Chiara Paši ... Dječak za zatvor, ispovjedni roman Željka Ivanjeka (1954.), sastavljen je od piščevih sjećanja i fragmenata koje je doznao od svojih bližnjih ili ih naprosto zamislio.

POVEZANE KNJIGE