Palčica

Palčica - Andersen, Hans Christian | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andersen, Hans Christian
DIMENZIJA
6,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Palčica.pdf
ISBN
9805178231518

OPIS

Palčica Hans Christian Andersen Prekrasna i nježna, Palčica je izrasla iz zrna ječma i silne želje jedne nepoznate žene. Sićušnoj je djevojci bajkoviti svijet priredio razna iznenađenja, nedaće i izazove. Bila je zarobljena među žabama, zgrabio ju je hrušt i udomila poljska mišica. Na tom putu pronašla je brojne saveznike – ribe, leptira i predivnu pticu, a svojom je upornošću dokazala da je srčanost daleko vrjednija od fizičke veličine. Klasičnu priču najvećeg pripovjedača bajki svih vremena, Hansa Christiana Andersena, svojim je osobitim stilom ilustrirala poznata hrvatska ilustratorica Marsela Hajdinjak, a s danskoga preveo Ludwig Bauer.

Osnivač ustanove je Kristina Manjkas. Osnivač je ujedno i ravnatelj vrtića.

Zbog svoje dobrote, Palčica je na kraju nagrađena pravom ljubavi i sretnim životom… »Kako je divno«, reče žena i poljubi cvijet, kadli u tom trenutku u pupoljku nešto pucne i latice se čudno rastvore. Igrica Palčica Bojanka - Igre Bojanja. Ova igra je u skupini: Bojanje.

POVEZANE KNJIGE