Ljubav koja spašava

Ljubav koja spašava - Ratzinger,Joseph | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ratzinger,Joseph
DIMENZIJA
8,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljubav koja spašava.pdf
ISBN
8038776530918

OPIS

Ako je onaj koga volim, ako je ljubav, najveći dar mog života, uza me, ako mogu biti siguran da je onaj koji me voli sa mnom, onda ću i u poteškoćama osjećati u dubini svog srca radost koja je veća od svih patnja. Joseph Ratzinger / Benedikt XVI. Papa emeritus čini iznimku i ponovno nam progovara. Odlučio je široj javnosti darovati ovu zbirku svojih dosad uglavnom neobjavljenih propovijedi u kojima se bavi omiljenom temom, temom o kojoj je pjevao, meditirao, svjedočio više od bilo koje druge: temom ljubavi. Jer za njega, ljubav je vitalna jezgra kršćanstva, a vjernost Kristu prije svega je pitanje ljubavi: „Petre, ljubiš li me? Pasi ovce moje“ (usp. Iv 21,15–17). No ljubav je i bit života svakoga čovjeka koji hodi ovim svijetom prema vječnosti. Ova nam najnovija knjiga, kao nikada do sada, otkriva papu Benedikta XVI. kao velikoga zaljubljenika u Božju ljubav koji nas, poput rijetkih, zna primiti za ruku i voditi do istinskih odgovora na najdublja pitanja naših nemirnih srdaca. Kršćanstvo je dakle kretanje, put. Nije teorija, nije zbroj nauka. Kršćanstvo je život, životni zamah koji nas nosi k pravomu životu i tako nam otvara oči za istinu koja nije čista misao, nego stvaralačka snaga koja je u temelju istovjetna s ljubavlju. Kršćanstvo je dakle preokret uobičajena smjera našega postojanja. Ljudski je život po naravnome usmjerenju put prema smrti. Što je život? Kada čovjek može reći: „Našao sam život?“ Gdje ćemo ga naći? Ljubav je život. Ljubav je sinteza, smrt je rastakanje. Tko je našao ljubav, može reći: „Našao sam život.“ Joseph Ratzinger / Benedikt XVI

ne straha i u bogatstvu koje ne ovisi o posjedovanju, o velikome materijalnom posjedu, nego koje je u duboku skladu svih stvorenja međusobno i s njihovim Stvoriteljem. „Ljubav koja spašava" je prijevod najnovijeg talijanskog izdanja koje je objavila službena vatikanska nakladna kuća Libreria Editrice Vaticana u suradnji s nakladnom kućom Cantagalli u sklopu niza Ratzingerovih „Odabranih djela". „Papa je htio da novi naslov u tom nizu svezaka bude posvećen Božjoj ljubavi i da se objave njegovi ... Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 21.

Ratzinger se bavi pitanjem istine, biblijski Bog mu je […] Ljubljena braćo svećenici, redovnici, redovnice,braćo i sestre Kristovi vjernici! 1. Kristovo uskrsnuće pobjeda je života i Božje ljubavi prema čovjeku i prema svemu stvorenomu.

POVEZANE KNJIGE