Svi bismo trebali biti feministi

Svi bismo trebali biti feministi - Adichie, Ngozi Chimamanda | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adichie, Ngozi Chimamanda
DIMENZIJA
6,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Svi bismo trebali biti feministi.pdf
ISBN
4146394350661

OPIS

Svi bismo trebali biti feministi U ovoj je knjizi nagrađivana nigerijska spisateljica s američkom adresom Chimamanda Ngozi Adichie djeci prilagodila svoj čuveni TED govor istoga naslova koji je snažno odjeknuo u cijelome svijetu. Što znači biti feminist, zašto je rodna jednakost važna, kako promijeniti činjenicu da na važnim pozicijama u društvu još uvijek nema puno žena, neka su od pitanja na koje autorica daje odgovore. “Danas bih htjela zamoliti sve ljude da zajedno počnemo sanjati i planirati drugačiji svijet. Pošteniji svijet. Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena, vjernijih onome što uistinu jesu. Okoloma je bio moj najbolji prijatelj. Bio je zabavan i pametan i uvijek je nosio kaubojske čizme. Stanovao je u mojoj ulici i bio mi je poput starijeg brata. Mogli smo razgovarati o bilo čemu i često smo se smijali. Okoloma je bio prvi koji me nazvao feministicom. Nisam točno znala što znači ta riječ, ali mu to nisam htjela pokazati. I zato nisam reagirala, već sam nastavila govoriti o knjizi koju sam pročitala. Ubrzo zatim otišla sam kući i potražila tu riječ u rječniku. Feminist, feministica: osoba koja vjeruje u društvenu, političku i ekonomsku jednakost muškaraca i žena.”

Što znači biti feminist, zašto je rodna jednakost važna, kako promijeniti činjenicu da na važnim ... Poklanjamo knjigu 'Svi bismo trebali biti feministi' 09.02.2021 u 11:37. u knjižarama.

da budu uspješne, ali ne preuspješne, inače će biti prijetnja muškarcima, kaže autorica Chimamanda Ngozi Adichie. Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje book. Read 19,197 reviews from the world's largest community for readers.

POVEZANE KNJIGE