Asimetrija

Asimetrija - Halliday, Lisa | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Halliday, Lisa
DIMENZIJA
5,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Asimetrija.pdf
ISBN
2876191607652

OPIS

Asimetrija – Alice, mlada urednica romansijerskih ambicija, u New Yorku 2002. stupa u ljubavnu vezu s mnogo starijim piscem. – Za Božić 2008. Amara, Amerikanca iračkog podrijetla na putu u posjet bratu u Irak, britanska imigracijska služba preko vikenda zadrži na londonskom aerodromu kao sumnjivu osobu. – Legenda američke književnosti 2011. u intervjuu za BBC govori o glazbi koju bi ponio na pusti otok. Tri priče koje možemo čitati svaku za sebe i bez reda neraskidivo se sklapaju u remek-djelo koje romanu kao književnoj vrsti mađioničarski suptilno otvara nove obzore. Knjiga godine 2018. po izboru niza američkih i britanskih medija, “Asimetrija” istražuje neravnoteže na kojima se gradi dramatika ljudskih odnosa: nejednakosti životnih dobi, moći, talenta, bogatstva, zemljopisa i pravde. Proslavljeni prvijenac Lise Halliday postavlja ključna pitanja o prirodi fikcije. Iz kritike: Ovaj debitantski roman čitamo kao djelo autorice koja objavljuje već godinama i za sobom ima zavidan opus. Lisa Halliday uspjela je u jednome napisati transgresivan roman s ključem, roman ideja i politički angažirano metafikcionalno djelo. – Alice Gregory, The New York Times Book Review Poput Alice u Zemlji čudesa, u pustolovini čitanja propadamo kroz niz zečjih rupa i otkrivamo mjesta za koja nismo ni slutili da postoje. Kad Asimetrija dođe do svoga savršenoga kraja, zadivljeni se čitatelj mora vratiti na početak da bi ustanovio kako je LisaHalliday ulančila sve obrate u ovoj priči. – The Washington Post Asimetrija Lise Halliday elegantno je, duhovito, pametno i duboko djelo: silan užitak. Pročitat ćete je u dahu, tek ćete s vremena na vrijeme iznova otvarati bilješku o autorici jer nećete moći povjerovati da je doista debitantica. Obožavam ovaj roman, divim mu se i zavidim joj na njemu. – Zadie Smith

Komentari 1 . bljak007: Ah, doktori i znanstvenici nas moraju educirati, a mi to muški svi znamo iz vlastitog iskustva.

BI-RADS 0 -neodređen nalaz •Potrebno dodatno mamografsko oslikavanje: dodatno mamografsko očitavanje, spot kompresija •Dodatni UZ ili (potpuna) Ljubav i klasna asimetrija Sally Rooney, "Normalni ljudi" (s engleskoga prevela Patricija Horvat, Fraktura, Zagreb 2020): Ljubić koji već od prvih stranica potiče marksističko uzbuđenje Kolumne ASIMETRIJA Priča jednog para i priča jednog grada prepliću se, a istorija se ponavlja. Režija: Maša Nešković Scenario: Maša Nešković, Vladimir Arsenijević, S... Asimetrija može biti jako seksi: Zavedite jednim ramenom 22.

POVEZANE KNJIGE