Hrvati Bosne i Hercegovine

Hrvati Bosne i Hercegovine - Škarica, Matej | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Škarica, Matej
DIMENZIJA
10,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvati Bosne i Hercegovine.pdf
ISBN
1863973199061

OPIS

Hrvati Bosne i Hercegovine Naslijeđe i izazovi budućnostiKnjiga se bavi identitetom Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na položaj i identitet Hrvata u toj državi tijekom povijesti i sadašnjosti, a i s izgledima za budućnost. Popunjava prazninu po pitanju identiteta i baštine bosanskohercegovačkih Hrvata te je važan doprinos razumijevanju povijesti, ali i sadašnjosti Bosne i Hercegovine te uloge i doprinosa Hrvata u njoj. Utemeljena je na činjenicama i terenskom istraživanju, pisana je na iznimno pitak i zanimljiv način te može poslužiti kao literatura u nastavi, ali i kao atraktivno djelo za širu javnost.

Sviđa mi se: 1,6 tis. Stranica je napravljena za Hrvate iz BiH i izvan nje ! Hrvati su već ranije dobili imaginarno obećanje o budućoj konfederaciji Federacije BiH i Republike Hrvatske pa nisu postavljali previše pitanja.

godine i dalje se nastavio smanjivati. Sastoji se od peripanonske Bosne, središnjega planinskog prostora (srednja Bosna i bosansko-hercegovačka regija visokoga krša) i niske Hercegovine. Peripanonska je Bosna (Bosanska Posavina) oko 80 km širok pojas nižeg zemljišta uz Savu.

POVEZANE KNJIGE