Germanizmi u hrvatskim govorima – rječnik germanizma

Germanizmi u hrvatskim govorima – rječnik germanizma - Stojić, Aneta | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojić, Aneta
DIMENZIJA
12,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Germanizmi u hrvatskim govorima – rječnik germanizma.pdf
ISBN
4436176720827

OPIS

Germanizmi u hrvatskim govorima – rječnikRječnik germanizama hrvatskih govora donosi germanizme utvrđene u govorima diljem Republike Hrvatske pri čemu se navodi utvrđeni oblik, morfološke značajke i značenje potvrđeno u korištenim znanstvenim radovima, u rječnicima mjesnih govora u Republici Hrvatskoj te dodatnim provjerama kod govornika raznih mjesnih govora diljem Hrvatske. Sadrži 5372 natuknice njemačkih posuđenica u hrvatskim govorima koje su prezentirane abecednim redom radi jednostavnoga i lakšega pronalaženja tražene riječi.

Dodaj u košaricu Izvadi iz košarice Cijena: 40,00 ... dostava u sve dijelove Republike Hrvatske, uvijek na Vaša ... Uspoređujući govorni jezik "pospremljen" u "Agrameru" s mojim sve slabijim pamćenjem, prisjetio sam se jednog neugodnog slučaja.

Na vrhu gore i na kraju gata, U kolibici, u kući od zlata Svuda je meni glas tvoj žuborio. U usporedbi s tim narodima, autor stoga zaključuje kako su germanizmi i austrijacizmi zbog intenzivnijih kontakata rašireniji u hrvatskim i srpskim govorima nego u bosanskohercegovačkima, no tipično je za germanizme u bosanskome to što su se oni dalje prilagođavali i razvijali značenjske nijanse kakvih nema u hrvatskim i srpskim govorima ... 2. Germanizmi u hrvatskom jeziku Kako bi se uopće moglo započeti s istraživanjem germanizama u hrvatskim online medijima, prije svega je važno definirati što su to posuđenice te kako one nastaju.

POVEZANE KNJIGE