Dva brata

Dva brata - Guven, Bahir | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Guven, Bahir
DIMENZIJA
4,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Dva brata.pdf
ISBN
8656102551138

OPIS

Dva brata “Na dan atentata na Charlie Hebdo slavilo se. Mudžahedini su izvukli svoje kamionete i kružili u njima gradom pucajući iz kalašnjikova. Na glavnome trgu plesali su kao na svadbi. Žutobradi je žrtvovao ovce i podijelio ih svima. Potpuno nestvarno. […] A jedna stvar mi nije bila jasna. Dvojica terorista rekla su da rade za Al-Kaidu u Jemenu. A naši dečki ovdje govorili su kao da su naši počinili atentate. To nije bila moja vizija džihada. Rat treba voditi pošteno, i to činimo ovdje. No šutio sam. Nisam imao izbora.” U svom debitantskom romanu, za koji je 2018. dobio Prix Goncourt, Mahir Guven piše o dvojici braće, podrijetlom iz Sirije, o mladićima odraslima u pariškom predgrađu i njihovom ocu, o svijetu imigranata prve i druge generacije koji se nastoje integrirati u francusko društvo, o nemilosrdnom svijetu uberiziranih radnika, o životu s islamskim militantima u Raki, o svijetu u kojem je od idealizma preko radikalizma do fanatizma mali korak, i o bratskoj ljubavi koja je u konačnici jača od svega. Mahir Guven (1986.) rođen je u Nantesu kao osoba bez državljanstva. Njegovi roditelji, majka Turkinja i otac kurdskog podrijetla, u Francusku su došli kao izbjeglice. Mahir je dobio francusko državljanstvo u dobi od trinaest godina. Odrastao je s bakom u Saint-Sébastien-sur-Loireu, predgrađu Nantesa. Studirao je na Université d`Angers, na pariškom sveučilištu Sorbonne i na Université Paris-Sud 11. Trenutno radi kao urednik u časopisu America.

Iako Adrianskoga mora Sirena nije nastala kao izvorno hrvatski tekst, zahvaljujući autorskoj intervenciji Petra Zrinskog ona je izrazito hrvatski nacionalni ep, a ne tek puki prepjev. Glavnim obilježjima Sirena se lako uključuje u domaća književna zbivanja, dok je Adriai tengernek Syrenaia Nikole Zrinskog iznimka ... Posjetili smo braću Kruhović u selu Šatornja pokraj Gline.

Apartmani Zaostrog i smještaj je jeftini odmor na Jadranu - Jižní Dalmácie - Split Plenković i Milanović su dva brata''. prva godina mandata Milanović se riješio parne postaje i faksa, kupio kosilicu i TV, uštedio na struji i vodi Kako tumačite da se on sviđa desnici, a da ga se ljevica odrekla? Selak Raspudi ć: Nisam primijetila da ga se ljevica odrekla.

POVEZANE KNJIGE