Dobro ugođena politika

Dobro ugođena politika - Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana
DIMENZIJA
4,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobro ugođena politika.pdf
ISBN
3249223956831

OPIS

Dobro ugođena politika Knjiga Dobro ugođena politika – Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, autora Marijana Lipovca i Jane Radić, donosi sjećanja Stjepana Radića (1928.-2010.), pijanista, glazbenog pedagoga i političara, unuka i imenjaka osnivača HSS-a i prvog demokratski izabranog vođe hrvatskog naroda. Stjepan Radić mlađi od djetinjstva je pokazivao talent za glazbu istovremeno odrastajući u ozračju političkih napetosti i progona kojima je bila izložena njegova obitelj i on sâm. Činjenica da je bio unuk i imenjak Stjepana Radića, odredila je njegov život tijekom kojeg se glazba kao njegova profesija neprestano isprepletala s politikom. Nakon uspješne pijanističke i profesorske karijere, dolaskom višestranačke demokracije, uključio se u aktivnu politiku kao jedan od obnovitelja HSS-a te u samostalnoj Hrvatskoj postao saborski zastupnik, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni predsjednik HSS-a. Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, upotpunjena brojnim prilozima i sjećanjima njegovih suvremenika, zanimljivo su biografsko štivo, ali i dragocjen i vjerodostojan izvor za hrvatsku političku i društvenu povijest 20. stoljeća, kao i za noviju povijest hrvatske glazbe.

Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. 'Dobro ugođenu politiku' potpisuju povjesničar, bohemist i nekadašnji novinar unutarnjopolitičke redakcije Vjesnika Marijan Lipovac te Jana Radić, unuka Radića mlađeg koja je za potrebe pisanja knjige sjećanja proučavala privatni arhiv obitelji Radić, ali i dokumente koji su pohranjeni u Hrvatskom državnom arhivu, a koji su joj bili manje poznati. Dobro ugođena politika : sjećanja Stjepana Radića mlađeg Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Dobro ugođena politika Marijan Lipovac i Jana Radić Sandorf.

POVEZANE KNJIGE