Drveni crvenoobojeni konjić – Dalahast

Drveni crvenoobojeni konjić – Dalahast - Međimorec, Miroslav | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Međimorec, Miroslav
DIMENZIJA
12,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Drveni crvenoobojeni konjić – Dalahast.pdf
ISBN
1679414356768

OPIS

Drveni crvenoobojeni konjić – DalahastZadnja inačica povijesnog romana “Dalahäst, drveni crvenoobojeni konjić”, roman o Tridesetgodišnjem ratu u kojem su Hrvati, pod imenom Krabata, Krobata, Krobota, posve nezasluženo, postali strah i trepet Europe.

U nakladi zagrebačke kuće Alfa objavljen je novi roman Miroslava Međimorca Drveni crvenoobojeni konjić - Dalahäst, u kojem tematizira ulogu Hrvata u Tridesetogodišnjem ratu.. Kroz sudbinu Juraja plemenitog Malenića iz Turopolja autor se bavi ulogom hrvatskih vojnih postrojba u Tridesetogodišnjem ratu između ... Drveni konjić, ispravan u dobrom stanju.

Godina izdanja: 2002: Prije nekoliko dana zaustavila me jedna poznanica na ulici zamolivši me da nešto napišem na temu crvenog konca kog mnogi naši ljudi vežu maloj djeci oko ruke kao vid "zaštite i čuvanja djece od uroka".Ova čudnovata pojava, kako ustvrdi ova brižna djevojka, prisutna je i kod odraslih. Ulice Konjica su prazne, što govori o disciplini Konjičana i Konjičanki kao i praćenju uputa nadležnih organa. Svjesni su odgovornosti, a sve NVO udružile su se da pruže pomoć vlastima i starijim sugrađanima.

POVEZANE KNJIGE