Svijet prosjačke opere

Svijet prosjačke opere - Geremek, Bronislaw | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Geremek, Bronislaw
DIMENZIJA
12,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet prosjačke opere.pdf
ISBN
5836458552993

OPIS

Svijet prosjačke opere„Zanimanje književnosti za likove siromaha i okruženje iz kojega su proizašli davnog je porijekla i kroz povijest se opetovano potvrđivalo. (…) U raznim razdobljima prije svega su se zbivale promjene u temeljnoj funkciji koju je imala slika siromaha, mijenjao se sustav vrijednosti u kojem se tavorila, mijenjalo se i etičko i estetičko vrednovanje samog lika siromaha. Ubožnik je mogao biti predmet prezira ili divljenja, mogao je biti nosilac uznositosti ili niskosti, mogao je buditi suosjećanje ili porugu.“O autoru: Bronislaw Geremek (1932. – 2008.), poljski povjesničar i političar židovskog porijekla, ubraja se među najveće intelektualne umove poljske humanističke misli 20. stoljeća. Studirao je na Sveučilištu u Varšavi i u Parizu, gdje je ostao predavati francusku srednjovjekovnu povijest. Bio je poljski ministar vanjskih poslova, zastupnik u parlamentu i član Europskog parlamenta.

Email: [email protected] Web: Svijetopeke.com Tekst "Prosjačke opere", iako napisan 1728.

U filozofskom smislu, može se odnositi na svemir, sve što predstavlja stvarnost. Zarazne su bolesti pratile cijelu ljudsku povijest, ali neke su epidemije ipak imale razornije posljedice na život i društvo od drugih. Razdoblja neravnoteže poput ratova, migracija, globalizacijskih procesa, sve do 19…. Svijet "prosjačke opere" Bronislaw Geremek.

POVEZANE KNJIGE