Dobrodošli u Ameriku

Dobrodošli u Ameriku - Boström Knausgard,Linda | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boström Knausgard,Linda
DIMENZIJA
8,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobrodošli u Ameriku.pdf
ISBN
6802274185485

OPIS

Dobrodošli u Ameriku Radnja ovog kratkog romana nominiranog za prestižnu književnu nagradu August odvija se u jednom stanu u Stockholmu, u kojem djevojčica Ellen, koja odbija govoriti, živi sa svojim gnjevnim i frustriranim bratom i distanciranom i narcisoidnom majkom. U romanu Dobrodošli u Ameriku upoznajemo obitelj na rubu sloma. Jedanaestogodišnja djevojčica Ellen prestala je govoriti, suočivši svoju disfunkcionalnu obitelj s ekstremnom i bolnom verzijom odbijanja komunikacije. Jednog dana po povratku iz škole djevojčica vidi pokojnog oca kako sjedi na njezinu krevetu. Ellen je uvjerena da je ona ubila oca jer se neprestano molila za njegovu smrt. Ellenin duševno bolestan otac bio je neko vrijeme zatvoren na psihijatriji i moguće je da je prije toga pokušao ubiti obitelj plinom. Ellenin je brat gnjevan i frustriran, a majka distancirana i narcisoidna. U tom kontekstu Ellenina šutnja predstavlja zaštitni oklop protiv odrastanja i odraslih koje ona povezuje s boli. „Mi smo svijetla obitelj“, ponavlja njezina majka po tko zna koji put, no djevojčičino crnilo prodire ispod vrata njezine spavaće sobe i ispunjava čitavu kuću. U tekstu prevladava suzdržanost i ambigvitet, bilo da je riječ o nasilju koje je Ellen pretrpjela ili o istinitosti njezinih tvrdnji. „Riječ je o napetom i sažetom prikazu obiteljskih odnosa i o tome kako je teško pomiriti idealnu sliku obitelji s njezinim puno kaotičnijim verzijama u stvarnosti. Intenzivan roman koji evocira ledeni očaj Bergmanovih filmova.“ – Kirkus

U romanu Dobrodošli u Ameriku upoznajemo obitelj na rubu sloma.. Jedanaestogodišnja djevojčica Ellen prestala ... Naklada Ljevak objavila je hrvatski prijevod romana Linde Boström Knausgård 'Dobrodošli u Ameriku', psihološku obiteljsku dramu djelomično zasnovanu na djetinjstvu te švedske književnice, koju šira javnost poznaje kao bivšu suprugu norveškog pisca Karla-Ovea Knausgarda..

Knjigu je na hrvatski preveo Mišo Grundler. Pročitajte više tekstova sa pojmovima: knjiga. Dobrodošli u Ameriku Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE