Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu

Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu - Kvarantan Soldatić, Tea | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kvarantan Soldatić, Tea
DIMENZIJA
5,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu.pdf
ISBN
6533702459762

OPIS

Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu Blaženi Alojzije Stepinac nije rado prihvatio funkciju zagrebačkog nadbiskupa znajući da će od tog dana mirna vremena za njega biti prošlost. Ipak je pristao jer se osjećao odgovoran za crkvu i hrvatski narod. Stepinčeva najdublja i najintimnija promišljanja otkriva nam njegov Dnevnik koji je nakon otvaranja Udbinih arhiva napokon dostupan. Naime, Dnevnik je zasnovan na prijepisu koji je napravila Udba između 1950. i 1952. godine, a nalazi se u Hrvatskom državnom arhivu. Nije sasvim autentičan jer neki dijelovi nedostaju. Original se čuva na Kaptolu. Stepinčev Dnevnik od iznimne je važnosti jer omogućuje pogled na Stepinca kao političara, političkog mučenika koji je bio hrabar i drčan, tvrd i istinoljubiv, spreman učiniti sve za svoj narod. Blaženi Stepinac bio je pravi borac koji nije odustajao od svojih načela i borbe za svoj narod. Možemo ga slobodno opisati kao državnika iako je bio nadbiskup pa kardinal. Pokojni don Živko Kustić znao je Stepinčevu borbu za hrvatsku stvar nazivati “svetim prkosom”. Upravo čitajući Dnevnik možemo sve to shvatiti, pogotovo prateći susrete s knezom Pavlom Karađorđevićem, Milanom Stojadinovićem, predsjednikom vlade Kraljevine Jugoslavije ili kraljem Aleksandrom. Stepinac je naime sa svima njima razgovarao kao državnik, a ne kao svećenik ili zagrebački nadbiskup koadjutor. U knjizi “Stepinac iz arhiva Udbe”, između ostalog, donosimo prve dvije knjige Dnevnika.

KNJIGA I. O koliko sam bio sretniji kad sam se igrao kao nestašni dječak pučke škole i gimnazije? Sad sam sluga svakome i to cijeli život. LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD Zašto su masoni bili trn u oku Stepincu, koliko se puta sreo s Antom Pavelićem, ali i zašto je bilješka o njegovu susretu s Titom nestala iz Udbina dosjea o njemu - sve to otkriva knjiga 'Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu' Najvažniji dokumenti o blaženom Alojziju Stepincu i dan danas nalaze se… Knjiga Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu može se kupiti na kioscima i u knjižarama od 5.

U razgovoru autorice i moderatora publika doznaje svakojake manje poznate činjenice o blaženom Stepincu. Zašto su masoni bili trn u oku Stepincu, koliko se puta sreo s Antom Pavelićem, ali i zašto je bilješka o njegovu susretu s Titom nestala iz Udbina dosjea o njemu - sve to otkriva knjiga 'Krvavi Udbin dosje o blaženom Stepincu' Najvažniji dokumenti o blaženom Alojziju Stepincu i dan danas nalaze se pod najmanje […] Internetski portal zagrebačkih novina "24 sata" donosi feljtone u nastavcima o najdubljim i najintimnijim promišljanjima blaženog Stepinca koja se nalaze u Udbinim arhivima. Zašto su mu masoni bili trn u oku, koliko se puta sreo s Antom Pavelićem, ali i zašto je bilješka o njegovom susretu s Titom nestala iz Udbina dosjea o njemu- sve to bit će otkrivamo u idućim danima. Zašto su masoni bili trn u oku Stepincu, koliko se puta sreo s Antom Pavelićem, ali i zašto je beleška o njegovom susretu s Titom nestala iz Udbinog dosijea o njemu - sve to otkriva knjiga "Krvavi Udbin dosije o blaženom Stepincu" Krvavi udbin dosje o Blaženom Stepincu 99,00 kn .

POVEZANE KNJIGE