Čudovište

Čudovište - Slamnig, Davor | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Slamnig, Davor
DIMENZIJA
11,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Čudovište.pdf
ISBN
2679301087303

OPIS

Čudovište Davor je Slamnig (1956.) zbirku priča Čudovište prvi put objavio 1980. godine u izdanju CDD-a. Knjiga je ubrzo po objavi stekla kultni status, a njezina je autora prometnula u jednog od najutjecajnijih autora kratke priče osamdesetih… U Slamnigovim pričama šankovi oživljavaju i žderu šankerice, kreveti prijete progutati ljubavnike, a partvišima izrastaju zubi – nije bilo lako voljeti u osamdesetima, ali se moglo voditi ljubav kroz prostor/vrijeme, s pomoću glazbe. Mnoge priče govore upravo o ljubavi koja je u Slamnigovoj verziji i lijepa i tužna, premošćuje vrijeme i izaziva egzistencijalne potrese, dirljivo je romantična (Cajger na cajgeru) i brutalno realistična (Neobično lijepa misao). Pored muško-ženskih odnosa, autor se bavi i banana-traumama iz djetinjstva, krizama identiteta, razlikovanjem sebe od drugoga, glazbom koja magično manipulira stvarnošću, ponekad miješa poeziju i prozu kao pivo i lozovaču („efekt je snažan, ali nezdrav“), a sve je to uronjeno u humor čiji je smisao „u tome da se neka neugodna istina izreče i da onda ljudi shvate da se ona tiče i njih“… Čudovište je u mnogo čemu demonstracija spisateljske moći, gladi za svijetom i ludičke znatiželje. U ovih četredeset godina nije ostarjelo ni dana! – iz pogovora Tanje Tolić

Mislimo li pri tom na to da su sazdane od građe koji i sami držimo do banalnosti običnom ... Tijekom njihove veze Bianco tvrdi da je Manson od "velikog uzora koji joj je stvarno pomogao kroz neka nevjerojatno mračna i teška vremena kao tinejdžerici" postao "čudovište koje ju je gotovo uništilo kao i brojne druge žene". Leipzig zna biti pravo čudovište, pregazili su mnoge klubove i stvarno su sjajni fizički. Večeras smo ih kontrolirali na sjajan način.

Od malena seksualno zlostavljana, neobrazovana, jedini izvor prihoda našla je u prostitucija s kojom se počela baviti već kao dijete s 9 godina. čȕdovīšte sr DEFINICIJA 1. biće iz priče, filma itd.

POVEZANE KNJIGE