Povijest Europe

Povijest Europe - Black,Jeremy | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Black,Jeremy
DIMENZIJA
11,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest Europe.pdf
ISBN
8087359133557

OPIS

Europska povijest je nasilna, dramatična i iznimno kontradiktorna. Kontinent je svjedočio razornim bitkama, usponu i padu carstava, neuračunljivim vladarima i religijskim ratovima, ali i kulturnim buđenjima, sjajnim izumima i postignućima, i ideološkim pokretima koji su promijenili svijet. Autor Jeremy Black kreće na putovanje kroz golema prostranstva europske povijesti, istražujući događaje tako različite kao pad Rimskog Carstva, širenje Crne smrti i Francuska revolucija. Okuplja raznolike niti povijesti u jasnom i konciznom narativu, od rađanja minojske civilizacije do tragedije dva svjetska rata.

stoljeću zavladati cijelim svijetom. 1804. Još 1919.

Prvo što se moramo zapitati kad pročitamo naslov ove knjige jest koliko je opravdano opisati ovako obuhvatnu temu i tko je uopće . Opis - POVIJEST EUROPE - Od prapovijesti do 21. stoljeća Kroz povijest, ljudska bića pokazala su zapanjujuću sposobnost prilagodbe svojem okruženju.

POVEZANE KNJIGE