Liječnik na zapadnom frontu

Liječnik na zapadnom frontu - Owens,Henry | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Owens,Henry
DIMENZIJA
3,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Liječnik na zapadnom frontu.pdf
ISBN
8742591434660

OPIS

Dnevnik Velikog rata Henryja Owensa daje živopisan i detaljan prikaz života i borbe u rovovima zapadnog fronta s gledišta vojnog liječnika. Owens, kao pripadnik izvornih britanskih ekspedicijskih snaga, „Starih prezrenih“, bio je među prvim britanskim vojnicima koji su kročili na tlo Francuske. Sljedeće četiri godine proveo je na frontu kao liječnik i pisac dnevnika, očevidac nekih od najtežih i najbrutalnijih bitaka najvećeg sukoba koji je svijet ikada vidio. Tijekom tih godina, sudjelovao je u doslovno svim velikim bitkama koje su Britanci vodili tijekom rata u Flandriji, oko Ypresa i na Sommi. Skrbio je o vojnicima sve tri vojske – britanske, francuske i njemačke. Često je bio izložen izravnoj paljbi artiljerije, strojnica i pušaka i suočavao se s istim rizicima i poteškoćama kao i svi drugi borci. Njegova iskustva u rovovima, u kolima hitne pomoći, u postajama za prvu pomoć i u bolnicama dala su mu jedinstven pogled s kojeg je mogao promatrati brutalnost borbe i tretman ranjenih i umirućih. Rukopis Henryja Owena kojeg je uredio John Hutton, a koji je napisao i uvodnu riječ, daje nam pogled iznutra na dužnosti i iskustva liječnika koji liječi borce, kao i živopisnu sliku svakodnevnog života vojnika.

Upravo taj događaj obilježio je ovaj rat koji je do tada bio najžešći sukob što ga je svijet doživio, a potpuno je i promijenio način ratovanja u 20. stoljeću. Liječnik na Zapadnom frontu - Dnevnik Henryja Owensa 1914-1918.

marta 1945. godine Heim je uhapšen od strane američkih vojnika i zatvoren u logor za ratne zarobljenike Ludwigsburg. Prva knjiga koju vam danas predstavljamo nosi naslov "Liječnik na zapadnom frontu : dnevnik Henryja Owensa 1914.

POVEZANE KNJIGE