Petar Kružić-kapetan i knez grada Klisa

Petar Kružić-kapetan i knez grada Klisa - Perojević,Marko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perojević,Marko
DIMENZIJA
9,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Petar Kružić-kapetan i knez grada Klisa.pdf
ISBN
2147020292617

OPIS

Djelo Petar Kružić: kapetan i knez grada Klisa nije dakle životopis samo jednog vojskovođe, već dio povijesti Klisa, Dalmacije i Hrvatske u cjelini. Čitajući knjigu ne možemo se oteti dojmu o teškom razdoblju hrvatske povijesti u kojem je Kružić živio i u kojem je položio svoj život za obranu domovine. Knjiga nije, unatoč nizu novih priloga, izgubila na svojoj važnosti, osobito zbog jasnoće pripovijedanja te bogatstva tekstualnih podataka. To je i danas čini nezaobilaznim štivom za povjesničare, povjesničare umjetnosti, kao i za sve čitatelje koje zanima ratna i vojna povijest splitskog i salonitanskog područja, ali i hrvatska povijest općenito.

Čitajući knjigu ne možemo se oteti dojmu o teškom razdoblju hrvatske povijesti u kojem je Kružić živio i u kojem je položio svoj život za obranu domovine. Marko Perojević - Petar Kružić: kapetan i knez grada Klisa Izuzetan strateški položaj na mjestu prilaza iz unutrašnjosti prema središnjoj Dalmaciji, odnosno Splitu, dalo je Klisu posebnu važnost u zbivanjima počevši od prapovijesti do 20. stoljeća. Bitka podno Klisa, na ušću Jadra, 12.

stoljeća. Bitka podno Klisa, na ušću Jadra, 12. ožujka 1537.

POVEZANE KNJIGE