Noć vatre

Noć vatre - Schmitt,Emmanuel-Eric | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schmitt,Emmanuel-Eric
DIMENZIJA
4,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Noć vatre.pdf
ISBN
7127274443063

OPIS

Godine 1989., u svojoj dvadeset osmoj godini, francuski sveučilišni profesor filozofije Éric-Emmanuel Schmitt krenuo je na putovanje na jug Alžira. Tijekom putovanja kroz pustinju odvojio se od skupine i izgubio u beskraju Hoggara. Ostao je sam, bez vode, hrane i pokrivača, ali nije iskusio nikakav strah: naprotiv, u ledenoj noći osjetio je kako se u njemu podiže goruća snaga. Preplavio ga je osjećaj mira, duboke radosti, vječnosti. Taj racionalistički filozof pokolebao se u svim svojim sigurnostima. Tijekom te čudesne, iznimne noći susreo je Snagu, Vatru. Obratila mu se. Izmijenila ga je. Bio je to dodir vječnosti. Zašto tu Vatru ne nazvati Bogom? Éric-Emmanuel Schmitt, svjetski poznati francuski književnik, u ovoj knjizi prvi put pripovijeda o svojemu pascalovskom iskustvu, o svojoj pustinjskoj „noći vatre“, iskustvu nadnaravnoga koje je iz temelja promijenilo njegov život i potaknulo ga da ostvari svoj životni poziv i postane pisac. Otkrivajući duhovnu intimu i unutarnji put suvremenoga intelektualca ova iznimna autobiografska proza ujedno donosi duboka promišljanja o naravi ljudske spoznaje i vjerovanja. Noć vatre dobitnik je nagrade na književnoj manifestaciji La Forêt des livres 2015. godine. „Konkretna, živa, koncizna pripovijest koja osvjetljuje okolnosti njegova obraćenja i svega što je potom uslijedilo, bez nastojanja da koga uvjerava ili pridobije.“ Astrid de Larminat, Le Figaro „Éric-Emmanuel Schmitt u stanju milosti. Duboko i radosno razmatranje o smislu postojanja.“ Francois Lestavel, Paris Match

Izmijenila ga je. Bio je to dodir vječnosti koji je potpuno promijenio njegov život. Noć vatre je odlična knjiga autora Eric-Emmanuel Schmitt.

2017 18:20 > 21:07 ... Vatru muškarci održavaju cijelu noć, a ujutro žene dolaze po žar kojim će posvetiti kućna ognjišta. Ostatak vatre pohranjuje se u hramu.

POVEZANE KNJIGE