Svakodnevna putovanja običnih stvari

Svakodnevna putovanja običnih stvari - Deutsch, Libby | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Deutsch, Libby
DIMENZIJA
9,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Svakodnevna putovanja običnih stvari.pdf
ISBN
1772774843303

OPIS

ZAMISLITE… Subota je ujutro. Palite svjetlo u kupaonici, obavite nuždu i stanete ispod tuša, pjevušeći svoju omiljenu pjesmu s radija. Zatim navlačite traperice i trčite niz stube na doručak. Novine slijeću u poštanski sandučić upravo dok ulijevate mlijeko u veliku zdjelu pahuljica, režete si bananu i palite televizor da biste pogledali svoju omiljenu emisiju. Petnaest minuta posve običnih stvari. No da bi se sve to moglo dogoditi, negdje na našem planetu talog star milijunima godina izvučen je iz tla i omogućava proizvodnju struje; zasađene su sjemenke pamuka; strojevi viši od trokatnice pretvorili su drvnu celulozu u papir; digitalne informacije poslane su u svemir i vraćene natrag; kakica je filtrirana; a milijarde i milijarde nevidljivog novca obišle su svijet… Svakog dana okruženi smo predmetima i aktivnostima koji su, da bi stigli do nas, prošli nevjerojatna putovanja — putovanja koja se događaju UPRAVO SADA. Osvrnite se oko sebe. Što možete vidjeti? Odakle je sve to došlo? Kako je sve nastalo? Zašto žarulja zasvijetli kad pritisnete prekidač? Što se događa kad razgovarate na telefon? Kako je proizveden papir na kojemu je tiskana ova knjiga? Zapravo, kako je uopće nastala ova knjiga? U ovoj zanimljivoj knjizi pođite na putovanje struje, telefonskog poziva, papira, knjige i mnogih drugih svakodnevnih predmeta i pojava. Nakon što počnete otkrivati ta čudesna putovanja, više nikad nećete na svijet gledati istim očima!

Svakog dana okruženi smo predmetima i aktivnostima koji su, da bi stigli do nas, prošli nevjerojatna ... Pre nego što počnete da se pakujete za putovanje, napravite listu stvari, koje su vam neophodne na odmoru. Na taj način nećete nositi sa sobom previše nepotrebnih stvari, a sa druge strane olakšaćete sebi put.

Kupi! Ada Lovelace - iz serije Mali ljudi, VELIKI SNOVI NOVO Maria Isabel Sánchez Vegara . 79,00 kn.

POVEZANE KNJIGE