Stalak za svijet

Stalak za svijet - Jelenić, Antej | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jelenić, Antej
DIMENZIJA
12,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Stalak za svijet.pdf
ISBN
1564551870031

OPIS

OCEAN Može li se naučiti nešto iz otmjenosti oceana? On leži ispod svih visoravni Gdje su se davno uspele ribe I čeka dubok poput čovjeka bez stranke Nikada nikoga nije spriječio Na njegovom putu prema suncu Jer je znao da će ga jednoga dana Opet milovati golog Sunce je iluzija Koju je čovjek krivo protumačio Ne treba se gurati na uskom stepeništu Svatko će doći Na svoj red da skoči Pred nama je – barem za ove prostore – posve neobično vizualno dojmljiva i elementarno snažna pjesnička knjiga, upravo koliko je cijelim svojim umjetničkim habitusom nesvakidašnja pojava i njezin autor. Baš kao da Anteju Jeleniću, spitskom konceptualnom pjesniku i umjetniku, ovo ukoričenje nije otvorenje i prvijenac, jer, nesumnjivo, Jelenić je već osvojio vlastiti pjesnički glas. I slobodno ga pušta, s rizikom da ga se neće čuti kako treba. Slobodna od garancije razumijevanja, ovo je poezija svake hrabrosti, dužna reći krik i bijes životu i smrti. Suputniku, čovjeku ovdje i sada. U vihoru lucidnih kolaža, rastakanja i sastavljanja svijeta, ova je poezija riješena na brojna nepristajanja. Nakapana bijesom na, recimo, neravnopravan sukob etike i estetike, na tapkanje u mjestu kristaliziranih, zamrznutih rješenja. Na institucijama uređeno življenje tihog očaja. Na, heideggerovski rečeno, bačenost u svijet i mirnog ostajanja u tom položaju.

Zed. 77,90 kn. Stalak je jednostavno riješenje za sve prigode za koje se koriste baloni.

Kupite online Kupite online Podaci o proizvodu Komentari ... Male pakete dostavlja Vam tvrtka specijalizirana za dostavu paketa.

POVEZANE KNJIGE