Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme

Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme - Đurđević, Miloš | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đurđević, Miloš
DIMENZIJA
12,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme.pdf
ISBN
2094857416674

OPIS

I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi – rekao bih – razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku. Đurđevićeva je poezija tiha, ona ne viče nikad ništa, pa ni ne viče o sebi – osim ako se udubimo u njene glasove: onda se može čuti ta šuma, od šumova, ta buka izvanjskog, pa onda i unutarnjeg koje joj se opire, svedena u jedan okvir savladavanja i autentično zavezana, prigušena, kao od pjesme uhvaćen svijet… Miloš Đurđević je u poeziji i s poezijom, što možda nije nebitno u ovoj prilici, bez zadrške i rezervnog položaja i jedan je od rijetkih književnika-slobodnjaka, pritom pjesnika, koji u neoliberalnom okružju trenira opstanak zajedno s ovom, nažalost i od izdavaštva, pa i kulturne politike, prezrenom vrstom. Robert Perišić

Pozabavite se njome, uzmite rječnik stranih riječi i ne idite dalje dok niste odgonetnuli značenje svake riječi. U pjesmi moramo analizirati situaciju, strukturu i jezik pjesme. PJESME Miloš Đurđević: Trgovački ratovi, prolaznici i nove pjesme, 63 Mateja Jurčević: Način kompatibilnosti, 75 Tomislav Domović: Hrvatski bog Amor, 81 MARINA ŠUR PUHLOVSKI (priredila Jadranka Pintarić) Jadranka Pintarić: Marina Šur Puhlovski — Život i književnost su jedno, 89 83 Miloš Đurđević: Trgovački ratovi, prolaznici i srodne pjesme, Sandorf, 2020.

Knjiga pod nakladom Sandorf izdana je kao meki uvez uvez. Pročitajte više. I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi - rekao bih - razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku.

POVEZANE KNJIGE