Basne – čarobne priče sa poukom

Basne – čarobne priče sa poukom PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
3,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Basne – čarobne priče sa poukom.pdf
ISBN
1316797046969

OPIS

Unutar ovih korica nalaze se priče koje najmlađe uče o važnosti prijateljstva i pomaganju drugima, pružaju odgovore na česte moralne dileme, ali prije svega donose zanimljive priče s poukom. Brojne ilustracije pomažu djetetu pratiti priču, a zbog onih znatiželjnih koji tek počinju slovkati tekst je pisan VELIKIM TISKANIM SLOVIMA. Ponos kada djete samo uspije pročitati tekst kod njega učvršćuje samopouzdanje, ali važnost priča s poukom je i u tome što pomažu djeci bolje razumjeti svijet oko sebe i ujedno razviti osjećaj za pravdu i pomaganje drugima u nevolji.

Takav ručak se mogao samo polizati, a roda nije mogla ni kap da uhvati kljunom. Pouka ove priče je da treba poslušati dobar prijateljski savjet. Bilješka o autoru.

Tijekom adventskog, predblagdanskog perioda uz raznovrsne aktivnosti unutar skupine spontano su se istaknule raznovrsne priče, basne i slikovnice koje su bile usmjerene na postizanje ugodne atmosfere, promišljanje o dobrim djelima, pristojnosti, suosjećanju, plemenitosti ... ČETIRI ČAROBNE RIJEČI - Priče i pjesme čitatelja Edi Šupljika Hvala, već smo kao maliprvu čarobnu riječ znalii rekli bi je svaki putakad su nam poklon dali. Izvoli, druga riječ čarobnadobro je poznata i znana,ona glasno zrakom odzvanjakada se nekome od sr Da bi definisali basnu, poslužit čemo se Teorijom književnosti Zdenka Lešića u kojoj on kaže: "Basna je kratka priča s moralnom poukom, u stihu ili prozi, u kojoj se ljudsko ponašanje predstavlja na alegorijski način, najčešće sa životinjama kao glavnim ličnostima. Basne - pouke o životu Životno blago sakriveno u malim pričama.

POVEZANE KNJIGE