Siromašni čovjek kojeg boli glava

Siromašni čovjek kojeg boli glava - Perišić, Robert | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perišić, Robert
DIMENZIJA
4,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Siromašni čovjek kojeg boli glava.pdf
ISBN
8506388822167

OPIS

Treća pjesnička knjiga Roberta Perišića, prosječnom pratitelju književnih zbivanja poznatog prije svega kao britkog kratkopričaša i autora rado čitanih, prevođenih i nagrađivanih romana — tog će istog pratitelja možda i iznenaditi. Pjesnički potpis autora — koji je imenovao stvarnosno pjesništvo, a u prozi se i sam uglavnom držao nešto šire shvaćenog neorealističkog prosedea —naime je duboko uronjen u tkivo jezika, do razine da upravo on postaje primarni protagonist, da ne kažemo junak Perišićevih pjesničkih tekstova. Tako je i Siromašni čovjek kojeg boli glava prije svega učinkovita govorna maska;mutno ocrtani svatković nezavršive tranzicije, mnogoliki obris odražen u jezičnoj struji po kojoj Perišić pjesnik šiba u kajakaškom slalomu. Putem — kao prepreke i odbačene medalje — plutaju krhotine intimnih iskustava, konzerve svakidašnje tragedije, naplavine medijskog debrisa, strugotine literature i popularne kulture, mjehurići humora, korice sreće i muzike koja nam je grijala srca. Perišić piči, s njim i čitatelj, a ako se i prevrnu — što je također predviđeno — nagutaju se teksta u kojem je moguće disati, snažno i punim plućima. Uskačite!

Šišović) R. Perišić: Naš čovjek na terenu (G.

Pjesnički potpis autora — koji je imenovao stvarnosno ... Knjiga pjesama "Siromašni čovjek kojeg boli glava" (Sandorf, 2020.) Roberta Perišića koncepcijski je vješto mišljena i izvedena pjesnička knjiga. Moglo bi se s pravom reći da u njoj nema n... Kratki bočni uvid u tri pjesničke zbirke Roberta Perišića "Siromašni čovjek kojeg boli glava", "Jednom kasnije" i "Dvorac Amerika" Između poetike i politike Katarina Luketić SIROMAŠNI ČOVJEK KOJEG BOLI GLAVA.

POVEZANE KNJIGE