Kucni o drvo

Kucni o drvo - Rosenthal, Jeffrey S. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rosenthal, Jeffrey S.
DIMENZIJA
6,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Kucni o drvo.pdf
ISBN
3890776877901

OPIS

Kada kupimo srećku, kockamo u kockarnici ili bacamo kockicu u društvenoj igri, je li slučajnost predodređena ili je podređena našem utjecaju? Možemo li išta učiniti da popravimo svoje izglede? Jesu li neke osobe same po sebi sretnije od drugih? Kada se sportski navijači suoče s razočaranjem zbog izgubljene utakmice ljubljene ekipe, zašto su taj poraz smjesta spremni praznovjerno pripisati nekoj kletvi? Ispunjava li njihovo vjerovanje kakvu potrebu? Kada užasne tragedije poput atomskih eksplozija, uragana i cunamija ubiju tisuće ljudi, postoji li razlog za to? Ispunjavaju li žrtve svoju sudbinu? Ili je to samo glupa, užasna i bezrazložna nesreća koja prouzročuje patnju? Kako trebam reagirati saznam li da sam se rodio u petak, trinaestog? Osuđuje li me ta činjenica na promašen život i nezadovoljstvo? Je li moj skromni uspjeh pokazao da sam razbio kletvu? Ili je nikad nije ni bilo? Procjenjujući svoj životni uspjeh, trebam li biti ponosan na svoja postignuća? Ili ih jednostavno trebam pripisati slučajnoj, nezasluženoj sreći? Zašto mnogi vjeruju u astrološke horoskope, vidovnjaštvo, gatanje, numerologiju i slično? Na čemu se oni temelje? Ima li znanstvenih studija koje proučavaju dokaze o tome? I najvažnije od svega, možemo li odgovoriti na ta pitanja? Koja nam načela mogu pomoći da razlučimo slučajnu, besmislenu, budalastu sreću od utjecaja sudbine i stvarnih, smislenih pojava i značenja? Na koje zamke slučajnosti moramo obratiti pozornost ne bismo li izbjegli pogrešne zaključke? Kako možemo prepoznati uzroke kada se pojave i ne izmišljati ih ako ih ne vidimo? Ova knjiga odgovara na ta pitanja.

2,760 likes · 9 talking about this. Ručna izrada stolova i ostalog komadnog nameštaja od masiva Leb i Sol - Čukni vo drvo#JordanStojanovski#LebiSol#VlatkoStefanovski 7,686 Followers, 65 Following, 404 Posts - See Instagram photos and videos from 𝗞𝗨𝗖𝗡𝗜 𝗢 𝗗𝗥𝗩𝗢 (@kucni_o_drvo) Kucni o drvo je odlična knjiga autora Jeffrey S.

Kad se nečim pohvale, ljudi često strahuju da će ih stići nesreća, pa taj osjećaj tjeraju malim ritualima što im doista i pomaže U "Kucni o drvo" redatelja Hafsteina Gunnara Sigurðssona ("Bilo kojim putem") kamera jedva da se udaljava od dvorišta dva susjedna para i često boravi unutar četiri zida. Dobro, u jednom navratu će ovjekovječiti kampiranje oca i kćerkice na travi ispred "Ikee", ali to je više-manje to. Kucni o drvo, Jeffrey S.

POVEZANE KNJIGE