Tko je ubio mog oca

Tko je ubio mog oca - Louis, Edouard | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Louis, Edouard
DIMENZIJA
11,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko je ubio mog oca.pdf
ISBN
3753064907710

OPIS

Treći roman Édouarda Louisa donosi priču o ocu kojega poznajemo iz autobiografskog prvijenca Raskrstimo s Eddyjem. U kratkom, ali iznimno emotivnom i dirljivom tekstu autor se ponovno vraća u djetinjstvo i mladost no ovaj put kako bi se pomirio s ocem i ispripovijedao njegov život, prerano uništen teškim radničkim životom, bolešću i pretrpljenim nepravdama. Ne postavljajući pitanje naznačeno u naslovu, već sa sigurnošću detektirajući političko i klasno nasilje kojemu su izloženi deprivilegirani, marginalizirani i potlačeni, autor se oštro obrušuje na sve vlade koje su njegovu ocu, kao i mnogima u Francuskoj,postepeno ukidale radnička prava dovodeći ih na rub siromaštva. Édouard Louis i u ovom romanu maestralno spaja privatno i političko, ispisujući intimnu pripovijest o odnosu oca i sina koji su obojica, svaki na svoj način iskusili razorne posljedice neodgovornih i promašenih politika i sve većeg osiromašenja radničke klase u kapitalizmu 21. stoljeća.

Znao sam da lažeš. *** Kad sam jedne večeri ostao sâm, jer ste vi otišli na večeru kod prijatelja, a ja nisam htio poći s vama - pamtim peć na drva koja je cijelom ku ćom Naš diplomski rad podijeljen je u 4 cjeline: originalni tekst, prijevod, lingvistička i traduktološka analiza.

23:55h. Neobičan zaplet: U petoj sezoni autori nas vraćaju u prošlost, kada će oživeti Mile, i publika će saznati ko mu je namestio ubistvo i zašto su njegov život i smrt toliko razorili glavnog junaka ... Premijerno prikazana u listopadu 2016.

POVEZANE KNJIGE