Poslanice sladokuscima

Poslanice sladokuscima - Marčić, Radovan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marčić, Radovan
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Poslanice sladokuscima.pdf
ISBN
7345909267428

OPIS

Svjestan da su otočni i primorski gastronomski biseri, o kojima pedantno poput kakvog etnogastronoma svjedoči u kolumni i sada u knjizi koja je pred vama, pristizali podjednako i iz Mletaka i od Morlaka, i sa Zapada i od Levanta, kogo Radovan neće preskočiti ni “vlašku” kaštradinu s neizbježnom “kiselinom”, ni domaće pulastre ili divljač. Bakalar “na bjanko”, maštoviti miomirisni složenci od povrća, neupitni zgodici autohtone dalmatinske kuhinje poput pašticade, koja se, poručuje naš kogo, osim od govedine može raditi i od tune, nebrojene otočne varijacije brujeta i “morlačka” jela od divljači, mediteranske tripice, toći od školjaka te buzare od kojih bi i mrtvi uskrsli… nisu samo iznimne delicije koje je zahvaljujući preciznim kogovim receptima moguće spraviti i u vlastitom loncu ili teći. Oni su autentični i nadasve ilustrativni djelići priče o istočnoj obali Jadrana i o njenom kulturnom i biološkom “talioničkom loncu”. Još bolje, to su sidrišta iznimne gastronomske đite koja – bili naute i morske skitnice, “samo” turisti-namjernici ili pak “virtualni” putnici ukotvljeni za vlastitim štednjakom – vrijedi otkrivati brodeći tragom koga Radovana.

Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. Radovan Marčić POSLANICE SLADOKUSCIMA - kogov kantun; 152 recepta uzmorske spize i još malo drugih POSLASTICE SLADOKUSCIMA Radovan Marčič Poslanice Sladokuscima - 152 Recepata Uzmorske Spize i Još Malo Drugih, Radovan Marčić meke korice Biblioteka more Radovan Marčić: Poslanice sladokuscima: 152 recepta uzmorske spize i još malo drugih Svjestan da su otočni i primorski gastronomski biseri, o kojima pedantno poput kakvog etnogastronoma svjedoči u kolumni i sada u knjizi koja je pred vama, pristizali podjednako i iz Mletaka i od Morlaka, i sa Zapada i od Levanta, kogo Rado… Uredio je dvadesetak knjiga od kojih su najpoznatije Peljar hrvatskog Jadrana, 1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana, Poslanice sladokuscima te Gustoza đita koja je prevedena na četiri jezika. U mnogim tiskovinama objavljivani su njegovi tekstovi o gastronomiji, kazalištu i moru. Radovan Marčić, Poslanice sladokuscima Nakladnik: Biblioteka More 2005.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Poslanica (biblijska) je najčešće drugo čitanje (nedjeljom) na svetoj Misi.U Bibliji postoji 20 poslanica; 13 Pavlovih (Rim 1 Kor 2 Kor Gal Ef...) 3 Ivanove, 2 Petrove, Jakovljeva i Judina (NE Jude Iškariotskog, nego Isusova rođaka Jude). Izvor 'Poslanice sladokuscima', Radovan Marčić srdele jela sa žara riba pečena riba glavno jelo Hrvatska predjelo finger food Mediteranske zemlje ručak večera žar niskokaloricna prehrana Komentari 0 Izvor "Poslanice sladokuscima", Radovan Marčić jela od ribe riba dagnje recept lešada prnjavica večera ručak glavno jelo Mediteranske zemlje jelo od ribe kuhanje Komentari 0 Proučavanjem stručne kulinarske i gastronomske literature, uključujući i Poslanice sladokuscima s potpisom Radovana Marčića iz žirija, te dugim razgovorima s Tomom i Matom. Kad njih dvojica počnu pričati o hrani, načinu na koji je pripremaju i egzotičnim namirnicama koje koriste, a za koje prvi put čujem, mogla bih ih slušati satima, danima… U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom'' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Poslanice sladokuscima.

POVEZANE KNJIGE