Jednorog i djevica

Jednorog i djevica - Benini, Milena | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benini, Milena
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Jednorog i djevica.pdf
ISBN
2278672867325

OPIS

Zbirka znanstveno-fantastičnih priča suvremene hrvatske autorice. Smještajući radnju u zamišljeni futuristički svijet podijeljen na civilizaciju i svojevrsne ekološke rezervate te opustošene krajolike drugih planeta ili pak preostale nakon kataklizmi, napučen umjetno stvorenim bićima čija se svojstva kreiraju prema određenom planu, artificijelnim mitološkim životinjama, ali i ljudima, koji su samo jedna vrsta među ostalima, autorica zapravo tematizira suvremenu, kao i vječnu ljudsku problematiku: zagađenje okoliša, genetski inženjering, mogućnost telepatije, emocije i oskudnost svijeta u kojemu one nedostaju, međuljudske odnose… U pogovoru knjiga sadrži i autoričin jezgroviti osvrt na znanstveno-fantastični i fantasy žanr

U modernom smislu, ovo je samo tajanstveni lijepi konj s jednim rogom. Tradicionalni jednorog je simbol koji je predstavljen nešto drugačije: s kozjom bradom, lavljim repom i rašljastim papcima. Jednorog.

Pričalo se da je najbrži trkač i najbolji borac među životinjama. Tako je nastalo vjerovanje da ga je moguće uloviti jedino tako da ga namami djevica. Djevica je često pesimistična i zabrinuta, stoga često ima želučane smetnje, gastritis ili čir na želucu.

POVEZANE KNJIGE