Zlo

Zlo - Orn Norodahl, Erikur | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Orn Norodahl, Erikur
DIMENZIJA
9,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Zlo.pdf
ISBN
2676935660947

OPIS

U studenom Reykjaviku, na stajalištu taksija, susreću se Agnes i Ómar. Agnes Lukauskaitė druga je generacija židovskih imigranata iz Litve i, obuzeta holokaustom, piše diplomski rad o populizmu i ekstremnoj desnici. Njezin dečko Ómar Arnarson, lingvist nezaposlen od islandske financijske krize, pretpostavlja da ga je Agnes zavoljela – no ne zna da Agnes možda nešto osjeća i za Arnóra, obrazovanog neonacista, desničarskog aktivista i doktoranda povijesti. Priča je zapravo krenula u ljeto 1941. kad je pola stanovnika malenoga litvanskog grada Jurbarkasa poklano u obližnjoj šumi. Dvojica Agnesinih pradjedova sudjelovali su masakru: jedan je upucao drugoga, a tri generacije poslije Agnes stradanje Židova pretvara u svoju životnu opsesiju. Višestruko nagrađeni roman Zlo progovara o holokaustu i ljubavi, o Islandu i Litvi, o rasizmu i populizmu ekstremne desnice, ali i o nasljeđu Drugoga svjetskog rata – čije nas suvremene utvare ne prestaju progoniti ni dan-danas.

Zlo, demoni i sotona. Bogoslovska smotra, 46 (3), 280-287 ... Zlo.

Većina naroda s područja Azije tumači tri mudra majmuna kao načelo prema kojem se vodi 'dobar' život, a svodi se na - 'ne budi pretjerano znatiželjan, ne ... Chicago 17th Edition Fuk, Branimir. "Plastična ambalaža - nužno zlo." Sigurnost 61, br.

POVEZANE KNJIGE