Jezik na križu, križ na jeziku

Jezik na križu, križ na jeziku - Grupa Autora | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grupa Autora
DIMENZIJA
11,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Jezik na križu, križ na jeziku.pdf
ISBN
4980126457466

OPIS

U vrijeme kada se prijepori oko hrvatskoga jezika iznova pojavljuju (a kada jezično pitanje u Hrvata nije prijeporno?), rasprava o jezičnoj kulturi i pravopisnom kaosu, objavljena u posebnome prilogu »Vijenca« (br. 136/20.V.1999) pod naslovom Jezik na križu, kao da se vodi upravo danas. Jer, glavni je problem isti: može li se pravopisna norma napokon urediti kako treba i što treba uraditi da bi se to postiglo, i može li se, napokon, jezično pitanje odvojiti od interesa tekuće politike. Nepismena nacija, a to se u hrvatskom slučaju iz dana u dan sve više potvrđuje, kao što znamo, nije ideal razvijenih i demokratsko uređenih zajednica. Pripadamo li im? Jelena Hekman

O jezičnoj kulturi naše inteligencije pisali su iz lektorske perspektive tada ... Jezik na križu- križ na jeziku book. Read reviews from world's largest community for readers. Hrvatski rječnici // Jezik na križu - križ na jeziku 2 : Lektori i jezična kultura / Hekman, Jelena (ur.).

priredila Jelena Hekman. Lektorska je tuga pregolema, naslov je jednoga članka iz posebnoga tematskog priloga naslovljenog Križ na jeziku koji je objavljen početkom 2000.

POVEZANE KNJIGE